fbpx
Published on: 2022-07-13

Fountaine Pajot – koldioxidneutralitet senast 2030

Innovation för att bygga morgondagens hållbara båt

Att bli pionjären inom den marina industrins miljöomställning… Detta är det stora mål som Fountaine Pajot Group har satt upp för de kommande åren med sin affärsplan Odysséa 2024.

För att uppnå detta mål räknar varvet med en kollektiv medvetenhet och energi, driven av alla dess intressenter: dess ägare, dess personal, dess leverantörer och till och med experter inom energiomställning eller inom forskning och utveckling.

Tillsammans försöker dom skapa koldioxidsnåla och idealiskt nettokoldioxidneutrala kryssningsbåtar och scenarier till 2030.

En sann samarbetsplattform, ODSea Lab [Observe, Design & Save] kommer att vara en accelerator för tekniska lösningar vars mål är att förändra produktionsprocesser och materialval, och främst att implementera innovationer inom förnybar energiproduktion, ellagring och elektrifiering av framdrivning och liv ombord.

Hantera livscykeln för våra båtar

En djupgående studie av deras verksamhet med hjälp av det internationellt erkända GHG-protokollet har visat att 80 % av koldioxidavtrycket kommer från båtens driftsfas och 20 % från dess produktion.

Att hantera livscykeln för Fountaine Pajot-segelkatamaraner och motoryachts, genom forskning och innovation, gör det möjligt för oss att avsevärt begränsa vår påverkan på miljön och svara på båtägarnas växande engagemang för att bevara haven.

Om vi ​​vill fortsätta att njuta av allt som haven har att erbjuda måste vi agera nu.

 

FRAMDRIVNINGSSYSTEM

Idag representerar framdrivning från förbränningsmotorer en stor del av koldioxidavtrycket i en båts livscykel. Fountaine Pajot arbetar därför för att minska koldioxidutsläppen från sina båtar.

År 2022 kommer Aura 51 att bli den första elektriska katamaranen som använder grön energi och elektrisk framdrivning. Teamen och experterna som mobiliserats med ODSea Lab arbetar med utvecklingen av elmotorer för båtar, tillsammans med stor lagringskapacitet för förnybar energi och i framtiden bränsleceller som kan driva våra båtar med vätgas. Samana 59 kommer att vara den första prototypen som har denna väteframdrivningsteknik. Två projekt som vill revolutionera fritidsbåtar.

Nya hållbara Aura 51
De viktigaste stegen i ODYSSEA 24-planen

ENERGIAUTONOMI OMBORD

Fountaine Pajot & ODSea Lab arbetar med mer dygdig och autonom energiproduktion under kryssning, genom att slå samman sol-, vind- och hydrogenereringsteknologier. Fountaine Pajot drar nytta av de horisontella ytorna som finns ombord på sina segelkatamaraner för att installera smala solpaneler som producerar tillräckligt med energi för att möta livets behov ombord.

Varvet arbetar också med att optimera resurserna genom att utveckla effektivare lösningar som är mindre energihungriga men erbjuder lika eller ännu större komfort.

MER DYGDIG PRODUKTION

Tillväxten av Fountaine Pajot-gruppen innebär ett starkt engagemang från företagets sida för att begränsa koldioxidavtrycket som skapas vid konstruktionen av dess båtar. Först och främst innebär detta åtagande en ständig förbättring av kvaliteten på dess båtar, men också av dess produktion. För att producera renare investerar Fountaine Pajot i ny båtbyggnadsteknik som kommer att begränsa avfallet under produktionen, särskilt vid skärning av material, eller genom att utrusta sina varvsanläggningar med förnybar energi och genomföra storskaliga byggnadsprojekt för att förbättra energiprestanda.

ÅTERANVÄNDNING OCH MATERIAL FRÅN BIOBASERAT MATERIAL

För att driva vår miljöpolicy ännu längre uppströms, arbetar vi med våra huvudleverantörer för att avsevärt minska koldioxidavtrycket för delar och utrustning som kommer att installeras och användas på våra båtar till 2030. Detta innebär att utveckla mer engagerade specifikationer, genom att minska mängden av transport i leverantörskedjan samt öka användningen av återvunnet och/eller biokälla eller material som är återvinningsbart…

LÄS MER HOS FOUNTAINE PAJOT

KLICKA HÄR! 

KONTAKTA OSS

Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.


    Brantvägen 3,
    133 42Saltsjöbaden 

    info@yatchsale.se