fbpx
Published on: 2023-01-18

Fountaine Pajot och Beneteau finalister i Boat of the Year 2023 🥇

BOAT OF THE YEAR 2023

Varje år tilldelar en oberoende jury av domare från den amerikanska tidningen Cruising World de bästa nya produktions båtarna, byggda och utrustade för kust- och havsnavigering.

I år bestod juryn av Herb McCormick med primärt fokus på seglingsprestanda, säkerhet och däckslayouter. Mark Pillsbury med fokus på interiör planering, system och byggkvalitet samt Ed Sherman med fokus på tekniska och elektriska system. För att veta mer om domarna besök Cruising Worlds hemsida.

Vi är mycket stolta över att både FOUNTAINE PAJOT med sin Tanna 47 och BENETEAU med sin Oceanis 34.1 är med bland finalisterna i årets tävling!

CATAMARANEN TANNA 47 VINNER “BEST CRUISING MULTIHULL 2023”!

Vinnarna av de välrenommerade “Boat of The Year”-priserna som utsågs av Cruising World Magazine har precis presenterats! Den helt nya Tanna 47-katamaranen från Fountaine Pajot var nominerad för det mest prestigefyllda erkännandet i flerskrovskategorin. Vi är mycket stolta över att meddela att Tanna 47 lysande klarade sin examen…

Den uppgående trenden med flerskrovsbåtar fortsätter med oförminskad styrka. Populariteten för båtar med mer än ett skrov, särskilt katamaraner, är mer uppenbar för varje år som går i charterflottor, på båtmässhamnar och i båtplatser världen över. Katamaran-anden har lämnat flaskan, och kommer nog aldrig in igen. Den verkligheten underströks återigen i 2023 års båttester, där katamaran-klassen, med fem legitima utmanare, definitivt var bland de starkaste kategorierna.

The Cruising World Magazine lyfter fram de franska varvens dominans i den här tävlingen och i synnerhet det ledande varumärket Fountaine Pajot, som nämns i deras Winner’s release: « Det är passande att ett av dessa banbrytande företag toppade fältet för 2023: Bra jobbat, Fountaine Pajot! ».

Varför är seglarkatamaranen Tanna 47 “Årets bästa katamaran 2023”?

Det verkar som om Fountaine Pajot Tanna 47 ringde en klocka för våra paneldeltagare, både vid kajen och under seglingen… “Jag tror att det här är min favoritmodell av Fountaine Pajot genom tiderna”, säger domaren Herb McCormick. “Storleken och dimensionerna är idealiska: Det är en stor katamaran men inte överväldigande. En stor anledning är rorstationen och den effektiva segelhanteringen. Och, herregud, den seglade verkligen bra.”

Några fler saker som Domare Mark Pillsbury lyfte fram om Tanna 47:
-Den smarta däcklayouten
-Med massor av solpaneler, en watermaker och mer än gott om utrymme i kylskåpet var Tanna 47 riktigt bra anpassad för cruising och boende ombord.
-Extremt lätthanterlig: “På en stråle med 13 knops vind, vi skuttade fram i 7 till 8 knop, och jag gillade inställningen av rodret, där hjulet var något skilt från vinscharna. Båten var lätt att segla solo, men det fanns plats för besättningen att hoppa in och hjälpa till när de ville.”

Se mer på Cruising Worlds hemsida.

Oceanis 34.1 en av finalisterna av ”2023 Boat of the Year” priskategori “Best Midsize Cruiser”

“Det finns mycket att gilla med Oceanis 34.1, till att börja med är hur båten för sig,” säger Pillsbury om den tvårattade 34-fotsyachten. “Vi hade en hel del bris under vår testsegling, och båten kändes väldigt bekväm, även utan revning.”

McCormick hittar många saker som han gillar om båten: “Beneteau bygger den här båten i sin anläggning i Polen, och jag tyckte att den övergripande byggkvaliteten var mycket imponerande. Och av alla båtar i den här kategorin tyckte jag att Oceanis var den bästa segelplattformen, med en fantastisk cockpitlayout. Reglagen för avstånd och segelhantering är fantastiska; det är en superrolig och enkel båt att använda.”

Sherman noterar en ny funktion som företaget har introducerat i alla sina erbjudanden: “Den här båten var utrustad med Beneteaus Seanapps-system, vilket är ganska imponerande. Appen, kopplad till din mobiltelefon, kommer att tillhandahålla GPS-position, viktiga motordata, batteriladdningsnivå, länsvattennivå, bränsle- och vattennivåer och en underhållsloggbok, för att nämna några av dess funktioner. Appen kan koppla dig direkt till din Beneteau-återförsäljare för att ställa in underhållstjänster efter behov. Appen är en prenumerationsbaserad tjänst, men jag tycker att den är guld värd.”

Läs mer om: Beneteaus Seanapps-system.

KONTAKTA OSS

Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.


    Brantvägen 3,
    133 42Saltsjöbaden 

    info@yatchsale.se