7:de generationen BENETEAU FIRST


Nyhet

21 januari 2021


BENETEAU har tillsammans med Seascape nu tagit nästa steg i utvecklingen av den sjunde generationen av sina Firstmodeller.

 

Idén bakom den här utvecklingen är att ta fram båtar som skall attrahera fler människor till segling och komma ut på havet.

Det man har gjort är att dela upp serien i två sektioner; FIRST och FIRST SE, SE står då såklart för Seascape Editon.

 

Båtar i FIRST SE-serien är exakt samma båtar som tidigare och har fortfarande laminatsegel, kolfiberrigg, höj- och sänkbara kölar.

Den stora förändringen är alltså på de båtar som nu kallas FIRST.

 

Modellerna i FIRST-serien har samma skrov som systerbåtarna i FIRST SE serien vilket garanterar en fartfylld seglingsupplevelse.

 

Vad är då skillnaden?

 

Modellerna i FIRST-serien är mer trogna det arv och DNA som BENETEAU FIRST-serien har representerat sedan lanseringen 1977 vilket alltså är att erbjuda en båtmodell till de ägare som både är intresserade av bekväm cruising samtidigt som de sätter höga krav på seglingsprestandan och verkligen uppskattar kappsegling.

Helt enkelt båtar vi i Sverige kallar ”Performance Cruisers”.

 

Det betyder att de nya modeller som BENETEAU nu släppt och kallar FIRST 14, 24 och 27 har bekvämare inredningar och sittbrunnar där mer fokus ligger på dagsegling, båtarna har även fått enklare riggar i aluminium.

 

Sammanfattningsvis är alltså modellerna i FIRST SE-serien perfekta båtar för er som sätter kappseglingen i första hand och som alltid ser en möjlig prispall i horisonten.

 

FIRST båtarna är istället båten för er som värdesätter en härlig seglingsupplevelse där såklart fart och acceleration är en viktigt del men som inte vill göra avkall på komforten.

 

Med den här utvecklingen finns alltså nu en båt för ännu fler i den sjunde generationen av BENETEAU FIRST och kom ihåg att FIRST-seriens motto är ”On all the Worlds oceans – BE FIRST!”

 

Läs mer om BENETEAU FIRST & FIRST SE här