BENETEAU FIRST – is back!


Nyhet

26 oktober 2018


First is back!

I juli meddelade franska Beneteau att de köpt in sig i det slovenska båtvarvet Seascape, och nu väljer man att förnya och uppdatera den legendariska First-linjen genom att lansera fyra nya högprestandabåtar mellan 14 till 27 fot.

 

Köpet av Seascape har gett Beneteau möjligheten att befästa sin position på marknaden och återupplivandet av First serien igen.

 

Seascapes grundare Kristian Hajnsek och Andrazs Mihelin kommer tillsammans med Luc Joëssel (ansvarig för Figaro Beneteau 3), Gianguido Girotti och Luca Brancaleon (Beneteaus general managers) att bilda ett kreativt team som ska se till att hålla utvecklingen i framkant och möta det krav som den nya generationens seglare ställer.

 

Med breda och planande skrov, skvallrar de nya båtarna om fart och fläkt. Enligt Beneteau är syftet att göra tävlings-prestanda tillgängligt för flera till ett relativt pris.

 

First 14, designad som en skiff som kan seglas ensam eller med rorsman och gast. Den väger endast 67kg vilket gör att den går att transportera på ett biltak eller ett släp.

 

De större båtarna First 18, 24, och 27 har övernattningsmöjligheter med ett litet kök och en toalett som kombinerar racing med dagseglare på ett bra sätt. Alla modeller går att traila och har en lyftbar köl.

 

I detta nu arbetar varvet med att ta fram ett helt nytt sortiment av FIRST båtar. Inom snar framtid kommer vi att få se Sports Cruiser 20-30 fot, Performance Cruiser 30-50 fot och Luxury Performance Yachts 50-60 fot.

Kontakta oss för att få den senaste uppdateringen av nya kommande FIRST