First 36 – NEW


Nyhet

25 augusti 2021


För tre år sedan gick BENETEAU och Seascape ihop för att utveckla den nya generationen av First segelbåtar. Efter att ha lanserat “sport-cruiser” delen i rangen First 14, First 24 och First 27 är vi nu glada att presentera den första modellen av “racer-cruiser” serien – helt nya First 36.

 

First 36 bygger vidare på arvet från BENETEAU First – att uppnå en perfekt balans mellan det omöjliga behovet. För att hitta balansen mellan komfort, prestanda, elegans och användbarhet. Liksom högteknologisk konstruktion till rimliga kostnader fick teamet en internationell elitgrupp av designers.

 

Konstruktion: Pure Design & Engineering (NZL), välkänd för TP52, Ineos AC75, Imoca 60 osv…

 

Arkitekt: Samuel Manuard (FRA) är för närvarande det hetaste namnet i IMOCA 60 class, efter att ha dominerat class Mini och Class 40. Han har också designat alla 7:e generationens First SE från 14-27 fot.

 

Design: Lorenzo Argento (ITA) First 36 följer det designspråk som hennes storasyster – First Yacht 53, bygger på den tidlösa estetiken i hans arbete med Wally och Brenta.

 

Gigodesign (SLO) – design och innovation. Red Dot belönad design studio av industriell design var avgörande för att starta projektet i rätt riktning.

 

First 36 följer formspråket för sjunde generationen First av Lorenzo Argento som en subtil, elegant och supereffektiv båt. Båten är designad av sjömän, för seglare, och den har inga funktioner utan syfte. Tack vare sitt breda moderna skrov kommer den att ha störst bostadsutrymme i sin klass. Den är jämförbar med framgångsrika BENETEAU First 40.7, med många smarta lösningar för att göra boendet ombord till en fantastisk upplevelse.

 

Huvudlöftet är att First 36 kommer att plana i medelvind. Perfekt för short-handed eller med full besättning gör den till en allroundbåt – en perfekt klubbracer och en skicklig familjekryssare.

 

“It’s going to be much livelier and lighter than most of the boats you can buy. It bridges the gap between sport boats and family cruisers.” – Giovanni Belgrano, Pure Design Engineering