Ny Trend – 4 fördelar med att sälja sin båt under vintern! ❄️


Nyhet

01 februari 2021


De senaste åren har vi sett en utveckling på begagnatmarknaden som innebär att vi säljer fler och fler begagnade båtar även under vintern.

 

Vi har under hela 2020 haft en otroligt hög efterfrågan på begagnade båtar vilket gör att den trend vi sett under de senaste åren nu är ännu tydligare.

 

Många säljare har tyvärr missat den här trenden och tror fortfarande att det ligger i deras intresse att vänta med att lägga ut sin båt till våren när solen är framme och båtsäsongen står för dörren, vilket då inte stämmer överens med hur efterfrågan ser ut.

 

Vi på Yachtsale vill därför belysa fördelarna med att lägga ut sin båt till förmedling redan nu, och vi har sammanställt det i 4 punkter som ni finner nedan samt beskrivna av vår Säljare Jakob Eliasson i videon ovan:

 

 

  1. Engagerade köpare

Under den här tiden på året finns många köpare som inte hittade en båt under föregående säsong, de är därför angelägna att komma i hamn med sin båtaffär tidigt i år för att kunna njuta av en full säsong i skärgården i år.

Den här köparen har dessutom redan gjort mycket research och vet vad det är de söker i sin nästa båt vilket gör att de kan ta ett snabbt beslut.

 

  1. Lättare undersökning av båten

Köpare ser det ofta som en stor fördel att se undervattenskroppen på båten de skall köpa för att försäkra sig om att det inte finns några skador.

Det säger sig självt att det är enklare att göra när båten står på land.

 

  1. Säljarens marknad

Då det inte finns många båtar ut på marknaden den här tiden på året får ER båt ett mycket större genomslag och chansen att hon upptäckas av rätt köpare är markant högre än under våren när marknaden fylls av objekt.

 

  1. Vinn tid! Dagens mest dyrbara valuta!

Oavsett om ni planerar att göra något annat i sommar eller tänker byta båt är det såklart en fördel att få det hela klart innan sommaren kommer igång, och

istället för att spendera våren med en försäljning kan ni njuta av det extra tillskottet på kontot eller fokusera helt och hållet på att hitta er nästa båt!

 

 

Vill ni veta mer om en förmedling via Yachtsale så kontakt oss på info@yachtsale.se

 

Eller fyll i formuläret under länken för att få en fri värdering på just er båt:

Formulär för fri värdering!