Nyheter på Paris Boat Show 2017


Nyhet

21 december 2017


Vi var på plats i Paris när Beneteau presenterade årets spännande nyheter: fyra helt nya modeller och det revolutionerande styrsystemet SeaDrive.

 

Beneteau SeaDrive
Är sammanfattat ett integrerat styrsystem som gör det möjligt att styra hela båtens elektronik från en samlingspunkt och/eller mobila enheter.

 

Systemet är utvecklat av Beneteau i samarbete med Peugeot och även om de två företagen är från två olika branscher har de gemensamma nämnare i sitt franska ursprung, familjeägandeskap och futuristiska tänkande. Båda står dessutom bakom flera tidigare tekniska innovationer som numera ses som naturliga delar av vårt dagliga liv – och här är den senaste!

 

SeaDrive Ship Control ger användaren smidig och stilren tillgång till hantering av belysning, luftkonditionering, musikanläggning, länspumpar, manövreringsverktyg m.m. Systemet integreras genom båtens GPS som en app och kan även  styras från iPhone/iPad/Android-system.

 

Med lanseringen bekräftar Beneteau återigen sitt engagemang för att förenkla och innovera båtbranschen och leder vägen i hur morgondagens båtar kommer styras.

 

Beneteau’s VD Luca Brancaleon påminner oss om varför:

 

“Innovation är en del av Bénéteau’s DNA […]”

 

Här ser du hur det funkar i praktiken: http://www.beneteau.com/en/page-innovation/ship-control

 

Se pressreleasen där en fransk tekniker berättar om tekniken: https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=-n47qWmQkJU

 

Se hamnen.se’s recension:
https://www.hamnen.se/artiklar/motorbatar/en-glimt-av-framtidens-forarmiljo.html

 

Beneteau Oceanis 51.1

Fjärde generationens Oceanis som är först ut i den nya häpnadsväckande designserien.

 

51.1 finns i tre olika utföranden beroende på vilket typ av seglare du är; comfort cruiser, smart cruiser eller fast cruiser.

 

Oceanis 51.1 är en av favoriterna till utmärkelsen European Yacht of the Year 2018!

 

 

Beneteau Swift Trawler 35
Uppdatering av tidigare storsäljaren Swift Trawler 34 som nu moderniserats med en stora öppningsbar akter, snygg exteriör och integrerade tenderdävertar.

 

Nominerad som en av finalisterna i Motorboat Awards 2018!

 

 

Beneteau Figaro 3

Figaro är en egen havskappsseglingsklass i Frankrike och Figaro 3 är tredje modellen i serien. Figaroklassen är en ansedd tävlingsklass där bland annat de flesta av vinnarna i Vandée Globe även har vunnit. Utöver överlägsna racingegenskaper är Figaro 3 den första serieproducerade segelbåten med foilers och inte minst en läcker design.

 

 

Beneteau Gran Turismo 50 Sportfly
GT 50S går i samma exklusiva designspråk som lillasystrarna 40 och 46 men är här i sitt esse.

 

Umgängesytorna är maximerade, inte minst genom salongssoffan som är förlängd hela vägen ut på akterdäcket. Dessutom stora solbäddar på flybridge, lägg till ett elektroniskt tenderbåtsgarage i aktern och det senaste SeaDrive-systemet och ha-begäret är fulländat!

 

 

/Yachtsale genom Philip Thudén