fbpx
Published on: 2022-03-15

PRESTIGE sjösätter M48 och med det en ny serie M-LINE!

2022 blev året franska PRESTIGE Motor Yachts tog klivet in på motorkatamaran scenen.
Det kan te sig märkligt att ett etablerat motbåtsvarv som PRESTIGE ger sig in på den här marknaden då de flesta motorkatamarner som byggs idag kommer från de större flerskrovsvarven som även bygger segelbåtar.

Just det är faktisk anledning till att PRESTIGE väljer att ta det här klivet, låt oss förklara.
De flesta motor katamaraner som finns på marknaden idag bygger i grunden på en segelkatamaran som anpassats och designats om till en motorbåt.
PRESTIGE Motor Yachts ser begränsningarna i detta tillvägagångssätt och har alltså bestämt sig för att rita en motorbåtskatamaran från grunden för att erbjuda marknaden en ny och bättre produkt!

Varför katamaran?

PRESTIGE har en enkel vision med sina båtar och det är att skapa ett andra hem på havet till sina ägare.

Det här sätter höga krav på utrymme, stabilitet och såklart känslan för detaljer då allt detta har en direkt inverkan på upplevelsen ni som båtägare har ombord.

Det är här konceptet med katamaran kommer in då det ger varvets designers en helt ny, och i många fall, bättre grundplattform att möta båtägarnas önskemål och upp nå PRESTIGE varvets vision om ett andra hem till havs.

2 skrov ger bättre stabilitet både undergång och till ankar, de generera också fantastiska utrymmen som PRESTIGE designers noggrant har inrett med högkvalitativa material och detaljer.

Interiör

Första båten ut i PRESTIGE Motor Yachts M-Line serie är M48!

Båten har en boyta på hela 138 m2 och som ägare kan ni välja mellan 3 och 4 hytter.

Vart ni än befinner er ombord har varvet fokuserat på att sätta havsmiljön i centrum, tydligast blir det i gästhytterna där bäddarna är ställda tvärs skrovet och överblickar havet.

Salongen ombord M48 motsvarar det vi finner på en 60 fots monohull!

Ägarhytten har PRESTIGE i placerat i fören och hytten har en bredd på hela 5m, givetvis med eget badrum och dusch.

För den större familjen kan den här hytten delas upp i 2 hytter och på så vis ge er en 4 kabins layout.

Exteriör

Ett överflöd av utrymmen! Bara flybridgen med sin 20 kvadratmeter är som en mindre lägenhet.

I fören har varvet utnyttjat det breda skrovet och skapat 2 fantastik solbäddar plus en soffa som sveper runt ett mindre bord, det är här verkligen ett optimalt ställe att njuta av skärgården!

Sittbrunnen i aktern är massiv med 2 stora bord som givetvis går att göra till ett stort bord för hela besättningen plus gäster.

Varför 2 bord? Jo, för att ge plats åt en gång bak till den hydrauliska badbryggan som enkelt transformeras till en härlig aktre sollounge!

Skrov nummer 1 av M48  är redan sjösatt och under våren och tidiga sommar kommer journalister få tillgång till henne.

Det första officiella visnings tillfället kommer bli under PRESTIGE Exclusive Days i Monaco i slutet på augusti och sedan kommer M48 såklart var med på Cannes Yachting Festival mellan den 6-11 september.

KONTAKTA OSS

Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.