fbpx
Published on: 2023-10-20

PRESTIGE VINNER PRIS FÖR BÅDA SINA NYHETER F4 OCH M8! 🏆

TVÅ YACHTER MED VÄRLDSPREMIÄR

PRESTIGE har vunnit stora priser vid Cannes Yachting Festival 2023 och vid Genua International Boat Show 2023, där de officiellt visade två nya modeller för första gången!

Cannes Yachting Festival och Genoa International Boat Show, var perfekta internationella mötesplatser för PRESTIGE att officiellt presentera två nya modeller: M-linjens flaggskepp, PRESTIGE M8, och PRESTIGE F4, den första modellen i den helt nya generationen av F-LINE.

De två nya modellerna presenterades för en internationell publik som visar frukterna av deras kombinerade ansträngningar, i att höja varumärkesimage och stödja varumärket ambitioner.

De två nya modellerna stärker och utökar PRESTIGE produkterbjudande. Med M8, det helt nya flaggskeppet i M-linjen, går PRESTIGE in i en ny marknadssektor, medan F4 ger segmentet en ny innovativ design där PRESTIGE redan är marknadsledare.

Varumärket tar ett steg framåt med var och en av dessa nya modeller och erbjuder ännu mer raffinerade material och högkvalitativa ytbehandlingar, som vittnar om en noggrann känsla för detaljer och savoir-faire.

Erwin Bamps, PRESTIGE Vice President, kommenterade:

Both the new PRESTIGE F4 and flagship PRESTIGE M8 are important milestones in the evolution of the brand today.

The F4 is the first model of our third generation flybridge line-up and features many new attributes that reflect our vision for the ideal family yacht of tomorrow.

At the same time, the multihull M8 embodies our ability to cater to a sophisticated, discerning clientele, marrying French industrial excellence and an Italian heritage of personalizable, large yacht construction at our Monfalcone shipyard. Being recognized for both ends of the PRESTIGE spectrum with international awards is a beautiful accolade of our achievements.

Efter deras officiella premiärer har båda PRESTIGE-modellerna blivit erkända för sina innovativa och unika funktioner, samt vinnit priser vid den prestigefyllda World Yachts Trophies-ceremonin, som ägde rum den 16 september 2023 i Cannes, Frankrike.

PRESTIGE F4 har vunnit priset för “Best Interior Design” i kategorin yachter från 45 till 64 fot, och PRESTIGE M8 har vunnit trofén för “Power Driven Catamarans.”

Dessutom har PRESTIGE M8 utsetts till vinnare av priset 2023 års designinnovation i kategorin Flerskrov vid Genoa International Boat Show.

Denna utmärkelse, instiftad av Italienska marinindustriföreningen och av företaget I Saloni Nautici, hedrar en modell som presenteras på mässan för innovation och excellens inom nautisk design. Ett år efter framgången med PRESTIGE M48, blir M-LINE återigen igenkänd av internationell jury för sin ”cutting-edge design”

Den enda fransk-italienska yachtbyggaren i världen idag, PRESTIGE visar kraftfullt, kontinuerlig tillväxt, och dessa stora franska och italienska utmärkelser lyfter fram PRESTIGEs roll som en innovatör för flera olika marknadssegment.

PRESTIGE F4: Pris för bästa inredningsdesign i kategorin yachter från 45 till 64 fot.

Med F4 återuppfinner PRESTIGE de yttre och inre layouterna på sina yachter och erbjuder kunderna maximal komfort för att njuta av stunder till sjöss med vänner och familj.

Inspirerad av vattnets rörelse, flytande och eleganta exteriörlinjer i denna nya skrovblandning blandas väl med de polerade interiöra ytorna som reflekterats i rikligt med naturligt ljus.

Dessutom avslöjar F4 en innovativ layout, designad för att öka volymen och ljus. OceanView pentryt och platsen för ägarens svit är definierande för PRESTIGE F4, medan fina material och högkvalitativa ytbehandlingar vittnar om rigorös uppmärksamhet på detaljer och njutning av PRESTIGE.

PRESTIGE M8: Power Driven Catamaran Trophy och Design Innovation Award i flerskrovs Kategorin.

Med sin flerskrovskonfiguration ger PRESTIGE M8 utrymme och komfort som motsvarar en 85-fots enskrovsyacht, och riktar sig på marknaden för stora modeller. Denna nya modell erbjuder en aldrig tidigare skådad upplevelse: att leva i perfekt harmoni med havet på smidiga, fridfulla cruisingar som är mer respektfulla av miljön, med minskad bränsleförbrukning. De dubbla skroven säkerställer naturlig stabilitet och utmärkt sjöduglighet.

“Nya M8 representerar en koncentration av innovation. Hennes samtida linjer, högpresterande skrovdesign och innovativa layouter placerar denna nya modell i toppen av kategorin motoryachter med flera skrov. Det finns ingen hänvisning till världen av seglarkatamaraner, som så ofta är fallet. Proportioner är typiska av en kraftfull, modern motoryacht. M8 är en riktig villa vid havet. Layouten, boutrymmet, enkel förflyttning och säkerhet ombord har utformats för att optimera ägarnas och deras familjs upplevelse”, förklarar Camillo Garroni, designer av M8.