fbpx
Published on: 2022-03-03

Yachtsale blir exklusiv återförsäljare till BENETEAUs utombordarprogram i Sverige

TAR KLIVET UT PÅ UTOMBORDSMARKNADEN

Yachtsale blir exklusiv återförsäljare till BENETEAUs utombordarprogram i Sverige

BENETEAUs utombordsprogram innefattar modellprogrammen ANTARES, GRAN TURISMO och FLYER, motorbåtar i storleksklassen 18-36 fot med utombordsmotorer.

Från och med hösten 2021 tog Yachtsale över BENETEAUs utombordsprogram, vilket betyder att man nu är generalagent för hela modellprogrammet på den svenska marknaden: företaget har arbetat med BENETEAU Group sedan 2009, 2015 blev man generalagent för BENETEAU Segelbåtar, och i början på 2017 tog man även över agenturen för företagets program av motorbåtar med inombordsmotorer.

”Vi är otroligt stolta att en av världens största båttillverkare är så nöjda med det samarbete vi har att de ger oss förtroendet att ha hand om hela deras modellprogram. Det är ett fantastiskt kvitto på det arbete vi gör.” säger Mattias Kennebäck, VD och grundare, Yachtsale Sweden AB

Intresset för båtar och båtliv har vuxit kraftigt de senaste åren, och i Sverige har den årliga försälj- ningen av fritidsbåtar mer än fördubblats sedan 2014 enligt statistik från Sweboat och SCB, och en av de sektorer som växer mest är båtar med utombordsmotorer.

”För oss är detta en möjlighet att på ett naturligt sätt ta oss in i segmentet motorbåtar med utom- bordare. Detta breddar vår portfölj och vårt modellprogram så att vi kan nå ännu fler kunder och möta deras behov i olika skeden.” förklarar Mattias och fortsätter ”Båtar med utombordare är en stor tillväxtsektor för BENETEAU och de satsar otroligt mycket på utveckling inom segmentet och det märks. De ligger verkligen i framkant”

Att Yachtsale tar över utombordsprogrammet innebär en centralisering av BENETEAUs försäljning i Sverige ”vi ser fram emot att hitta rätt samarbetspartners som vill dela denna resa med oss.” avslu- tar Mattias

Om BENETEAU

BENETEAU grundades redan 1884 av Benjamin Bénéteau i franska Quai des Greniers. Serieproduktionen drog igång 1965 och idag är man en av världens största båttillverkare.

Beneteau erbjuder ett brett motor- och segelbåtsprogram. Den röda tråden som alltid står i fokus är upplevelse och trygghet, men det som kännetecknar varumärket är Avant-Garde design och innovation!

“Beneteau – Avant Garde in Boating”

Läs pressreleasen här ->

Läs mer om de olika modellerna här