fbpx

FIRST 14

Månadsbeloppet beräknas på 20% kontant insats på 180 månader med en ränta på 6,95%
Beskrivning
Bilder
Utrustning
Kontakta mäklare

First 14 – det prispressade alternativet

Snabba jollar finns det gott om men få är så lätthanterliga och okomplicerade som First 14. Välkommen till en roligare, modernare och mer mångsidig slags segling.

Det breda, starka, lätta, styva och flatbottnade skrovet talar sitt tydliga språk. Den resliga riggen och den stora segelytan likaså. First 14 garanterar fartfylld segling och vilda surfar – men också ett befriande enkelt båtliv.

Så långt skiljer den sig inte nämnvärt från sin systermodell – First 14 med tilläggsnamnet SE. Här har designteamet dock gjort några extra ansträngningar för dig som inte nödvändigtvis måste krama ur varje tiondels knop – hela tiden.

Därav lösningar som aluminiumrigg istället för rigg i kolfiber. Vidare har First 14 det segel i dacron med resultatet att jollen blir ännu litet mer prispressad.

I övrigt har den allt som skapar en blixtsnabb och lätthanterlig jolle. Ta bara en sådan sak som att den kan transporteras på ett vanligt biltak eller dras mellan bilen och sjösättningsrampen med medföljande hjul. Något som öppnar en värld av möjligheter när det gäller att ta sig till och från regattor och/eller nya outforskade farvatten.

Oavsett var och när så utlovas temperament och enkel segelhantering i en svårslagen kombination. Inte minst tack vare den breda och lättarbetade sittbrunnen, den relativt högt sittande bommen samt ett minimum av trimlinor.

Men vänta – det finns mer. Sist men inte minst kan First 14 blixtsnabbt förvandlas från en tvåmans- till en enmansjolle genom anpassning av segelytan samt dubbla centerbords-arrangemang.

First 14 bäddar med andra ord för den moderna, snabba och okomplicerade jolleseglingen – med risk för att få andra jolleklasser att verkar uråldriga.

NAVAL ARCHITECT : Samuel Manuard
Design : Gigodesign
Concept et R&D : Seascape

Med sitt breda modena och ultralätta skrov är First 14 inte bara snabb utan också förvånansvärt stabil.

VARFÖR 14?

LÄTTHANTERLIG
EN- OCH TVÅMANSJOLLE
PRESTANDA
SÄKERHETEN FÖRST
IDEALISK NYBÖRJARJOLLE
BEKYMMERSFRI TRANSPORT

LÄTTHANTERLIG

Att First 14 är snabb med sitt starka, styvt, breda och flatbottnat skrov är ingen överraskning. Mer förvånande är hur befriande enkel den är att hantera såväl på sjön som på land.

EN- OCH TVÅMANSJOLLE

First 14 kan med ett par enkla handgrepp förvandlas till en enmansjolle. Allt tack vare dubbla centerbord-arrangemang samt fock på rulle.

PRESTANDA

Kombinationen modernt (lättplanande) jolleskrov och kolfiber-rigg med mycket segelyta gör att First 14 växer snabbt som entypsklass.

SÄKERHETEN FÖRST

Ett brett och stabilt skrov och en enkel rigg med ett minimum av trimlinor bäddar för säker, rolig och fartfylld segling.

IDEALISK NYBÖRJARJOLLE

First 14 är en idealisk instegsjolle för en eller två seglare och inkörsport till modern segling. Därav finesser som självslående fock, brett och stabilt skrov samt en rymlig och öppen sittbrunn. Segelytan kan enkelt justeras beroende på vindstyrka och besättning tack vare dubbla centerbord-arrangemang.

BEKYMMERSFRI TRANSPORT

Enkel transport på biltaket – bara en sådan sak. Men sedan kommer First 14 också med hjul som snabbt monteras på eller av. Naturligtvis ingår också en delbar mast (som får plats i jollen) i konceptet.

SPECIFIKATION

Skrovlängd
4.30 m
Bredd
1.70 m
Lätt deplacement
74 kg
CE Certifiering
D2
Storsegel (dacron)
7,7m²
Fock (dacron)
2,9 m²
Gennaker (nylon)
13,2 m²
Höjd
6,10m
Byggteknik
Vakuuminjicerad GRP
MER INFO


  Fyll i din mailadress och klicka på skicka så återkommer vi med en broschyr och en specifikation på båten.  Bert Forsberg
  Kontakta mig gärna ifall du har frågor!


   < style="" class="logos__title">PARTNERS

   beneteau services

   Yachtsale hjälper dig med all typ av service på din Beneteau segel eller motorbåt. På Sune Carlssons Båtvarv i Saltsjöbaden finns kunnig personal som gör alla typer av installationer och reparationer på din Beneteau.

   UPPTÄCK TJÄNSTEN