fbpx
First 18SE

FIRST 18 SE

VIDEO
Månadsbeloppet beräknas på 20% kontant insats på 180 månader med en ränta på 6,95%
Beskrivning
Bilder
Utrustning
Kontakta mäklare

First 18 SE – adrenalin i flytande form

Snabb, övernattningsbar, trailerbar, lätt att hantera, lätt att förvara och uppbackad av en stor intresseorganisation för kappseglingar, eskadrar, råd och tips. Kort sagt – i First 18 SE saknas intet.

Ett brett skrov som har nära till planing. Och så en reslig kolfiber-rigg utan backstag och annat som krånglar till det.

First 18 SE har med andra ord allt som pumpar upp adrenalinet. Oavsett det gäller kappsegling eller äventyrs-seglatser. Vi skulle dock aldrig våga nämna ordet fulländad om det inte vore för ytterligare några avgörande egenskaper:

Ta bara det faktum att båten har uppfällbar köl och roder som lätt kan avlägsnas så att man kan komma åt de grundaste av vikar och utnyttja First 18 SE som den snabbseglande campingbåt som den är.

Sjösättning går, liksom torrsättning, lekande lätt och inom en halvtimme (mindre än så när du har fått in snitsen) är First 18 SE riggad och redo för race.

Frågan är ändå om det inte är seglingsegenskaperna som imponerar mest när loggen visar tvåsiffrigt redan i måttliga vindar. Det är då man uppskattar finesser som dubbla roderblad, fock på rulle och en mycket väl tilltagen och lättarbetad sittbrunn. Listan kan göras lång…

Awards

 .

NAVAL ARCHITECT : Samuel Manuard
INTERIOR DESIGN : EP Studio
Concept and R&D : Seascape

Rak stäv, öppen akter, reslig rigg och stor sittbrunn. First 18 SE är designad för seglare av seglare som har gått på minor och som har kokat ned all sin erfarenhet från segling i First 18 SE.

LÄTTSEGLAD
KAPPSEGLING
CAMPING OCH ÄVENTYR
SÄKERHETEN FÖRST
SEGLINGSEGENSKAPER
BOENDE
SAMMANHÅLLNING

LÄTTSEGLAD

Singlehanded? Eller varför inte med full adrenalinstinn besättning på tre personer? Oavsett vad så uppskattas den väl tilltagna segelytan, den stora sittbrunnen samt det faktum att First 18 SE är mycket lätthanterlig med dubbla roderblad och fock på rulle ett minimum av trimlinor.

KAPPSEGLING

First 18 SE är en mycket aktiv kappseglingsklass med ett späckat tävlingsschema. Race på kryss-läns bana eller äventyrliga distanskappseglingar? Det är bara att välja och vraka.

CAMPING OCH ÄVENTYR

Kappsegling i all ära men med sin uppfällbara köl och sina löstagbara roder kan är First 18 SE en campingbåt för alla slags färdmål – inklusive långgrunda stränder.

SÄKERHETEN FÖRST

Osänkbar och krocksäker – allt tack vare uppbyggnad i olika sektioner. Kasta loss och vidga din konfortzon på ett säkert sätt!

SEGLINGSEGENSKAPER

Dags att slänga falsk blygsamhet över bord. First 24 SE är blixtsnabb och har lätt till planing. Allt tack vare en väl tilltagen rigg i kombination med det lätta och välsvarvade skrovet. Bland frestelserna ingår också dubbla roderblad för maximal kontroll och en öppen och mycket lättarbetad sittbrunn.

BOENDE

Optimerad för kappsegling – absolut – men därmed inte sagt att det stannar med det. Tack vare en öppen salong, gott om stuvutrymmen, och en rejäl V-koj är detta också en weekender som bäddar för ett båtliv även utanför kappseglingsbanorna.

SAMMANHÅLLNING

Med köpet av en First 27 SE kommer också ett väl utvecklat “Community” där allehanda kappseglingar, utbyte av erfarenheter och nära kontakter och hjälp från varvet är självklara ingredienser.

SPECIFIKATION

Skrovlängd
5.55 m
Bredd
2.38 m
Lätt deplacement
500 kg
CE Certifiering
C4
Djupgående (Std köl)
1,5 m – 0,18 m
Vikt (Std köl)
125 kg
Djupgående grundköl
1,1 m – 0,3 m
Vikt (Grundköl)
145 kg
Storsegel
14,5 m²
Fock
9,2 m²
Gennaker
32 m²
Volym Osänkbart flytelement
1 m3
MER INFO


  Fyll i din mailadress och klicka på skicka så återkommer vi med en broschyr och en specifikation på båten.  Bert Forsberg
  Kontakta mig gärna ifall du har frågor!


   < style="" class="logos__title">PARTNERS

   beneteau services

   Yachtsale hjälper dig med all typ av service på din Beneteau segel eller motorbåt. På Sune Carlssons Båtvarv i Saltsjöbaden finns kunnig personal som gör alla typer av installationer och reparationer på din Beneteau.

   UPPTÄCK TJÄNSTEN