fbpx

PRESTIGE 460

VIDEO
Månadsbeloppet beräknas på 20% kontant insats på 180 månader med en ränta på 6,95%
Beskrivning
Bilder
Utrustning

Prestige 460 – världens minsta 50-fotare

Rubriken ljuger – Prestige 460 är, som namnet antyder, bara 46 fot lång men har invändiga utrymmen, lösningar och finesser som gör den jämförbar med betydligt större konkurrenter.

Prestige 460 är i mångt och mycket en uppvisning i konsten att skapa en lyxig, komfortabel och trygg långfärdscruiser utan prut. En båt där inga genvägar har tagits för att uppnå utmärkta sjöegenskaper, enkelt handhavande och kunglig komfort.

Det är med andra ord bäddat för ett bekymmersfritt båtliv där begränsningarna är få och möjligheterna många. Speciellt utmärkande är den sinnrika inredningslayouten och det sobra utförandet som får Prestige 460 att kännas betydligt större än vad den är. Här kan man välja mellan två eller tre sovkabiner.

Till detta kommer utvändiga utrymmen som imponerar där sittbrunnen är precis så väl tilltagen som ryktet säger. Härifrån tar man sig ledigt, via rejäla skarndäck, fram till fördäcket som håller samma höga klass med anpassningsbara soldynor och biminitop för lata dagar till havs.

Frågan är ändå om det inte är flybridgen som imponerar mest. På denna minst sagt väl tilltagna plattform har man inte bara en magnifik överblick över tillvaron. Den visar också prov på tillverkarens förmåga att tänka ett varv extra. Förutom självklarheter som en bekväm och ergonomiskt genomtänkt förarplats finns här också en wetbar samt en sittgrupp med bord. Ytterligare ett genidrag är den gigantiska solbädden som är placerad längst fram på flybridge och alldeles intill förarplatsen – med allt vad det gör för den sociala samvaron ombord.

Så fortsätter det båten igenom med lösningar som alla är springa ur stor kreativitet och lång erfarenhet i en fruktbar kombination. Ta bara den rejält tilltagna höj- och sänkbara badbryggan (tillval) som underlättar vid sol och bad, en extra jojstick i sittbrunnen för enkel manövrering i trånga hamnar samt väl tilltagna passager vart man än rör sig ombord. Listan på sinnrika lösningar och detaljer är evighetslång.

Gällande motorer så står valet mellan 2 x Volvo Penta IPS 500 alternativt 2 x IPS 600. Oavsett val så borgar dessa motorer för pigga köregenskaper och lekande lätt manövrering.

Sist men inte minst har Prestige-varvet som uttalat mål att aldrig ta några genvägar eller att tumma på kvaliteten när det gäller uppbyggnad eller utrustning. Ett mål som inte bara gagnar kunden utan som också bygger vidare på tillverkarens goda rykte

Höga fribord, generösa utvändiga utrymmen samt en rejält tilltagen flybridge. Gott så, men viktigast av allt är att allt detta vilar på ett särdeles välsvarvat skrov som garanterar säkerhet, effektivitet och körglädje i en svårslagen kombination.

Bakom den stolta och litet kaxiga fasaden döljer sig en ljus, rymlig, sober och på alla sätt lyxig inredning som är väl genomtänkt och beprövad ned till minsta detalj. Det är med andra ord bäddat för ett komfortabelt och bekymmersfritt båtliv.

SPECIFIKATION

Längd över allt
14.29 m
Skrovlängd
12.54 m
Bredd
4.3 m
Djupgående
1.05 m
Höjd
5.35 m
Lätt deplacement
12 601 kg
Deplacement (lastad)
17 601 kg
Max. fart**
32 knop
Cruising fart**
24 knop
Motor
2 X VOLVO IPS 500
Motor tillval
2 X VOLVO IPS 600
Cruising speed range
240 NM
Bränslekapacitet
1 240 l
Vattenkapacitet
586 l
Svartvatten tank
120 l
MER INFO


  Fyll i din mailadress och klicka på skicka så återkommer vi med en broschyr och en specifikation på båten.  Henrik Kennebäck
  Kontakta mig gärna ifall du har frågor!
  INTRESSEANMÄLAN


   PARTNERS

   Liknande modeller