fbpx

PRESTIGE 590

VIDEO
Månadsbeloppet beräknas på 20% kontant insats på 180 månader med en ränta på 6,95%
Beskrivning
Bilder
Utrustning

Prestige 590 – med det mesta av det bästa

Ägarhytt över hela båtens bredd. Separat hytt för besättningen. VIP-hytt. Soldäck. Tendergarage. Prestige 590 har allt som skapar en riktig lyxjakt. Allt utom onödigt stora yttermått.

Med Prestige 590 tar vi klivet in bland de riktigt stora. Åtminstone med våra svenska mått mätt. Likväl är den inte större än att den klarar av de allra flesta passager inomskärs. Tack vare sin joystick-styrning och sitt på det hela taget följsamma uppträdande så går manövreringen lekande lätt – även i de trängsta av hamnar.

Kanske är det just användarvänligheten som utmärker båten mest. Allt ombord är optimerat för det guldkantade, komfortabla och bekymmersfria båtlivet. Ta bara en sådan sak som de många sociala ytorna där inget ska saknas. Detta oavsett om man uppehåller sig på akterdäcket, i sittbrunnen, i salongen, på fördäcket eller på flybridge.

Hemligen ligger – förutom i de Prestige-typiska breda passagerna samt de många och stora ljusinsläppen – också i den unika inrednings- och däckslayouten. Exempel på just det är kökets/barens placering i närkontakt med såväl salongen som sittbrunnen och flybridge.

Flybridgen är för övrigt ett kapitel för sig. Inte nog med att den hör till de förhållandevis största som skådats. Den har också allt man kan önska sig av solbäddar, bekväma sittplatser samt köksregion med kyl och BBQ grill – för att nämna en del. På bästa Prestige-manér har den också en jättelik solbädd som är placerad längst fram och alldeles intill förarplatsen – med allt vad det gör för den sociala samvaron ombord.

Så fortsätter det med djärva grepp. Från förarplatsen, som för övrigt är mycket omsorgsfullt utformad, kontrollerar man 2 x Cummins QSC 8.3 (2 x 600 hk) som ger en behaglig marschfart i trakterna kring 23 knop.

Som beställare ställs man inför lyxproblemet att välja mellan ovan nämnda tendergarage eller en separat hytt för besättningen. Likaså kan man välja mellan POD-drift och rak axel där det förstnämnda är att rekommendera i våra farvatten.

Sist men inte minst har Prestige-varvet som uttalat mål att aldrig ta några genvägar eller att tumma på kvaliteten när det gäller uppbyggnad eller utrustning. Ett mål som inte bara gagnar kunden utan som också bygger vidare på tillverkarens redan skyhöga anseende.

Med 2 x Cummins på 600 hk vardera balanserar Prestige 590 föredömligt högt och lätt på sin V-botten. Notera de många och mycket väl tilltagna utvändiga utrymmena.

Prestige 590 är en uppvisning i lyxig, sober och komfortabel interiör med en layout som är lika självklar som genial.

SPECIFIKATION

Längd över allt
18.7 m
Skrovlängd
16.44 m
Bredd
4.84 m
Djupgående
1.35 m
Höjd
5.8 m
Lätt deplacement
19 490 kg
Deplacement (lastad)
27 535 kg
Max. fart**
29 knop
Cruising fart**
23 knop
Motor – Axel
2 X 600 hk CUMMINS QSC 8.3
Motor tillval – Zeus poddar
2 X 600 hk CUMMINS QSC 8.3
Cruising speed range
260 NM
Bränslekapacitet
2200 l
Vattenkapacitet
760 l
Svartvatten tank
170 l
MER INFO


  Fyll i din mailadress och klicka på skicka så återkommer vi med en broschyr och en specifikation på båten.  Henrik Kennebäck
  Kontakta mig gärna ifall du har frågor!
  INTRESSEANMÄLAN


   PARTNERS

   Liknande modeller