fbpx

OCEANIS 46.1

video
Månadsbeloppet beräknas på 20% kontant insats på 180 månader med en ränta på 6,95%
Beskrivning
Bilder
Utrustning
Kontakta mäklare

Oceanis 46.1 – femton meter frihet

Frågan var om det gick att skapa en ännu bättre version av succén och bästsäljaren Oceanis 45. Svaret är ja – och det med besked. Här är nya Oceanis 46.1.

Gärna en elegant, snabb och komfortabel båt men det får inte stanna där om man ska kunna toppa succén och bästsäljaren Oceanis 45. Det var Benteaus designteam rörande överens om när Oceanis 46.1 tog form. Den måste helt enkelt bjuda på något mer – mycket mer.

Sagt och gjort. Det som växte fram var sålunda något alldeles extra. En cruiser med fler ess i rockärmen när det kommer till allt från seglingsegenskaper och boendekomfort till smarta lösningar och finesser.

Grundreceptet är och att hålla konceptet rakt och enkelt när det gäller allt från segelhantering till inredningslayout. En Oceanis 46.1 ska kännas självklar och bekymmersfri att bo på under långa tider. Likaså ska segelhanteringen vara lekande lätt för såväl när man seglar short-handed som vid tillbakalutad segling med familjen. Dock utan prut på prestandan.

För ändamålet har Oceanis 46.1 inte bara rullmast utan också självslående fock. Fallen samt skoten är alla dragna ner till en vinsch, för respektive styrplats, vilket förenklar seglingen ytterligare. Att båten sedan är snabb med sin långa vattenlinje, sina skarpa chines och den effektiva däcklayouten är lätt att förstå.

Invändigt är detta en uppvisning i konsten att skapa en ljus, rymlig och praktisk båt med en rejäl dos av lyx därtill. Utmärkande är också att varje lösning och finess är framtagen för att underlätta livet ombord. Det gäller inte minst L-pentryt – eller snarare det fullfjädrade köket – vars avställningsytor, diskho, kyl samt förvaringsmöjligheter håller klass med vilket hemmakök som helst.

Till detta kommer inte mindre än en minst sagt väl tilltagen ägarkabin samt ytterligare upp till tre sovkabinen att fördela familjen och/eller vännerna på. Oceanis 46.1 är med andra ord förberedd för de stora oceanerna lika väl som för långa kustnära semestrar.

Sist men inte minst är det tryggt att veta att Oceanis 46.1 är en produkt av världens största båtvarv. Varje lösning och varje finess är resultat av åratal av förfiningar, förbättringar och erfarenheter.

För mer information, offert och visningsmöjligheter kontakta oss – info@yachtsale.se

NAVAL ARCHITECT : Pascal CONQ
INTERIOR DESIGN : Nauta Design
DECK DESIGN : Nauta Design

Ett välsvarvat skrov med lång vattenlinje, bred akter, skarpa chines och en lättarbetad sittbrunn. Det är med andra ord upplagt för att beta av sjömil i rask takt och med hög komfort.

Oceanis 46.1 är inredd och anpassad för praktiskt och bekvämt boende under långa tider. Sin vana trogen briljerar Beneteau-varvet med rymd, komfort, ljus och ett lika praktiskt som snyggt utförande.

SE VIDEO

SÄKER OCH ANPASSNINGSBAR

Oceanis 46.1 kan anpassas till ett brett spektrum av seglare och besättningar. Dock alltid utan prut på säkerheten komforten, prestandan och den enkla segelhanteringen.

REJÄL SITTBRUNN
STÅNDSMÄSSIG ÄGARHYTT
ALTERNATIV FIRST LINE-VERSION

REJÄL SITTBRUNN

Rymd och komfort är Oceanis adelsmärke och sittbrunnen är inget undantag. Plats för upp till åtta personer runt bordet och närhet till havet via den nedfällbara akterspegeln som snabbt blir en rejäl badbrygga.

STÅNDSMÄSSIG ÄGARHYTT

Ägarhytten är något alldeles extra och kan jämföras med densamma på betydligt större yachter. Naturligtvis med eget toalettutrymme och dusch.

ALTERNATIV FIRST LINE-VERSION

Med en högre mast, 28 procent mer segelyta, Harken-beslag samt djupare köl kan man öka prestandan ytterligare för den som önskar den alternativa First Line-versionen.

SPECIFIKATION

Length overall
14.6 m
Hull Length
13.65 m
Hull Beam
4.5 m
Light displacement
10 597 kg
Fuel tank capacity
200 L
Fresh water capacity
370 L
Engine Power (Hp)
57 CV
CE Certification
A10 / B11 / C12
MER INFO


  Fyll i din mailadress och klicka på skicka så återkommer vi med en broschyr och en specifikation på båten.  Mattias Kennebäck
  Kontakta mig gärna ifall du har frågor!

  INTRESSEANMÄLAN


   < style="" class="logos__title">PARTNERS

   beneteau services

   Yachtsale hjälper dig med all typ av service på din Beneteau segel eller motorbåt. På Sune Carlssons Båtvarv i Saltsjöbaden finns kunnig personal som gör alla typer av installationer och reparationer på din Beneteau.

   UPPTÄCK TJÄNSTEN

   Liknande modeller