fbpx
First 27

FIRST 27

VIDEO
Månadsbeloppet beräknas på 20% kontant insats på 180 månader med en ränta på 6,95%
Beskrivning
Bilder
Utrustning
Kontakta mäklare

First 27 – cruising och racing i skön harmoni

Man tager en First 27 SE och tillsätter extra komfort, några nypor extra stabilitet och anpassar den en aning för familjesegling och övernattningar. Det är den enkla beskrivningen av First 27.

Fast det är förstås inte hela sanningen. Till detta kommer också det faktum att man har lyckats familj- och weekend-anpassa båten utan att den för den skull tappar i prestanda. För var så säker – den som är bortskämd med supersnabba First 27 SE kommer att känna igen sig i det mesta på denna mer cruisingartade version.

Vi har alltså fortfarande att göra med en snabb båt där ordet ”lätt” är ett genomgående tema. Inte nog med att den är lätt i sig (1 700 kg). Därtill har den väldigt lätt att plana samtidigt som den är lätt att hantera med en liten besättning. Allt sammantaget är First 27 ett stort hot mot det mesta på kappseglingsbanorna.

Därtill har First 27 ett extra kort i rockärmen när det kommer till weekendsegling. Här finns en lång rad smått geniala lösningar när det gäller interiören. Ta bara en sådan sak som kojen i förpiken vars storlek överträffar det mesta man sett i båtar av denna storlek. Ej heller skäms de båda övriga kojerna för sig när det gäller storleken.

Som sig bör, när det gäller en First, så har man tänkt ett steg längre där den kombinerade segelstuven/toaletten bara är ett exempel. Listan kan göras lång med smarta hyllor som kan förvandlas till väskor, en minst sagt smidig plats för en kyl, smarta förvaringsutrymmen, luftig inredning…

First 27 är med andra ord en uppvisning i konsten att förena sport och komfort på ett svårslaget sätt.

NAVAL ARCHITECT : Samuel Manuard
INTERIOR DESIGN : Gigodesign
Concept and R&D : Seascape

Rak stäv, knivskarpa chines, reslig rigg och en föredömligt ren och lättarbetad sittbrunn. Men också aluminiummast fast köl och inombordsmotor. First 27 går en snitsig balansgång mellan att vara en cruiser och en racer, med en klar dragning åt det senare.

Separat toalettutrymme, sjökojer, sovplatser för upp till fyra personer men framför allt gott om plats för segelhantering och förvaring.

SE VIDEO

VARFÖR 27?

BLIXTSNABB
SÄKERHETEN FÖRST
PÅLITLIG
TRAILERBAR
SNABB OCH TRYGG SEGLINGSGLÄDJE
LIVET OMBORD

BLIXTSNABB

Ett välsvarvat, vridstyvt och mycket lätt skrov bäddar, tillsammans med en reslig rigg, för det uppenbara – vilda surfar i kittlande farter samtidigt som den fasta kölen ger god stabilitet.

SÄKERHETEN FÖRST

Liten men snabb – och säker. Tack vare sina många säkerhetsfunktioner och svårslagna egenskaper i stökiga förhållanden så klarar First 27 SE kriterierna för CE-kategori B.
First 27

PÅLITLIG

En pålitlig inombordare på 15 hk med ett rejält reglage, foldingpropeller och enkelt underhåll.

TRAILERBAR

Den fasta kölen till trots kan First 27 hanteras på trailer. Något som underlättar vid såväl sjö- som torrsättning samt förvaring – för att inte tala om möjligheten att enkelt kunna utforska avlägsna farvatten.

SNABB OCH TRYGG SEGLINGSGLÄDJE

Modern skrovdesign, vacuumbakat styvt och ultralätt skrov, aluminiummast, fast köl, lättarbetad sittbrunn, enkel segelhantering utan backstag och fock på rulle. Dags att utfärda en varning för beroendeframkallande seglingsegenskaper!
First 27

LIVET OMBORD

En racer – absolut – men det hindrar inte First 27.1 att vara en fullt fungerande båt för helger och kortare semestrar. Varje detalj i interiören har också en funktion för båtstukturen och uppstyvningen. En cruiser och en racer i en och samma båt!
First 27

SPECIFIKATION

Skrovlängd
7.99 m
Bredd
2.54 m
Lätt deplacement
1 700 kg
Motorstyrka (Hk)
15 Hk
Motor
Yanmar 2YM15
CE Certifiering
B6
Djupgående
1,70 m
Kölvikt
610 kg
Storsegel (Dacron)
20 m²
Fock (Dacron)
17,3 m²
Gennaker (Nylon)
71,0 m²
Volym Osänkbart flytelement
3 m3
Byggteknik
Vakuuminjicerad GRP
MER INFO


  Fyll i din mailadress och klicka på skicka så återkommer vi med en broschyr och en specifikation på båten.  Bert Forsberg
  Kontakta mig gärna ifall du har frågor!


   < style="" class="logos__title">PARTNERS

   beneteau services

   Yachtsale hjälper dig med all typ av service på din Beneteau segel eller motorbåt. På Sune Carlssons Båtvarv i Saltsjöbaden finns kunnig personal som gör alla typer av installationer och reparationer på din Beneteau.

   UPPTÄCK TJÄNSTEN