fbpx

PRESTIGE 690

Video
Månadsbeloppet beräknas på 20% kontant insats på 180 månader med en ränta på 6,95%
Beskrivning
Bilder
Utrustning

Prestige 690 – det stolta flaggskeppet

Stor som i 21,45 meter lång. Stark som i 2 400 hk. Inget konstigt så långt då detta är Prestige-varvets allra stoltaste skapelse. Men så har den också en planlösning som tyder på att designteamet har tänkt både ett och två varv extra.

Det är förstås lätt att fastna för det uppenbara – det effektiva skrovet, de många och stora hytterna, de många snitsiga finesserna samt den öppna och toppmoderna planlösningen. För att nämna en del.

Till detta kommer dock sådant som inte syns vid en första anblick där en föredömligt låg tyngdpunkt, en magisk inbyggd pondus samt ett svårslaget detaljutförande i stort och smått bara är några exempel. Vi har alltså att göra med en båt där inga genvägar har tagits för att uppnå utmärkta sjöegenskaper, enkelt handhavande och kunglig komfort. Bakom slutresultatet ligger förstås hårt jobb men också stor kreativitet och erfarenhet i lika delar.

Enkelt beskriven är Prestige 690 med andra ord klippt och skuren för det guldkantade, bekymmersfria båtlivet där komforten ombord är en central punkt. Det är med andra ord bäddat för en tillvaro där begränsningarna är få och möjligheterna många.

Med båtens väl tilltagna storlek kommer också ytterligare fördelar. Som köpare behöver man sällan välja mellan två goda ting då svaret ofta är både och. Som exempel kan nämnas att det både finns utrymmen för en tender och en separat hytt för besättningen.

Ett lyxproblem som kan torna upp sig är dock och vilken social yta som är att föredra för stunden. Är det månne sittbrunnen med sin jättelika L-soffa och sin närhet till ett dopp i det blå? Eller är det kanske flybridgen som har allt vad man kan önska sig av av solbäddar, bekväma sittplatser samt en köksregion med kyl och BBQ grill? Eller är det möjligtvis fördäcket som lockar mest? En ofta bortglömd yta som Prestige på ett innovativt sätt har förvandlat till ett bekvämt arrangemang av solbäddar och solskydd.

Invändigt briljerar Prestige 690 med ljus och en volym som gör att närheten till havet ständigt gör sig påmind. Ägarhytt, VIP-hytt och övriga utrymmen i all ära men mest imponerar dock utförandet och helhetsintrycket som inte lämnar någon oberörd. Återigen handlarlika mycket om sådant som tar inte syns vid en första anblick men som skiljer Prestige-varvet från båttillverkare över lag.

Storleken till trots så är Prestige 690 också förvånande lätt att manövrera såväl på upprörda farvatten som i trånga hamnar. Som förare förfogar man över 2 x Volvo Penta IPS motorer, joystick och autopilot och som man kan förvänta sig av Prestige-varvet så är all elektronisk utrustning av modernast tänkbara sort.

Sist men inte minst har varvet som uttalat mål att aldrig ta några genvägar eller att tumma på kvaliteten när det gäller uppbyggnad eller utrustning. Ett mål som inte bara gagnar kunden utan som också bygger vidare på tillverkarens redan skyhöga anseende.

Med 2 x Volvo Penta IPS motorer vardera balanserar Prestige 590 föredömligt högt och lätt på sin V-botten. Notera de många och mycket svårslagna utvändiga utrymmena.

Bakom den stolta fasaden döljer sig en ljus, rymlig, sober och på alla sätt lyxig inredning som är väl genomtänkt och beprövad ned till minsta detalj. Det är med andra ord bäddat för ett komfortabelt och bekymmersfritt båtliv.

SPECIFIKATION

Längd över allt
21.45 m
Skrovlängd
19.1 m
Bredd
5.3 m
Höjd
1.58 m
Lätt deplacement
33 021 kg
Lätt deplacement (lastad)
43 750 kg
Max. fart**
30 knop
Cruising fart**
25 knop
Cruising speed range
350 NM
Motor
2 X VOLVO IPS 1200
Motor tillval
2 X VOLVO IPS 1350
Bränslekapacitet
3 450 l
Vattenkapacitet
760 l
Svartvatten tank
290 l
MER INFO


  Fyll i din mailadress och klicka på skicka så återkommer vi med en broschyr och en specifikation på båten.  Henrik Kennebäck
  Kontakta mig gärna ifall du har frågor!
  INTRESSEANMÄLAN


   PARTNERS

   Liknande modeller