fbpx

Yacht Charter Ownership

Vad är YACHT CHARTER?

Investera i en Beneteau eller Fountaine Pajot. Vi kan presentera de bästa erbjudandena och finansieringsuppläggen på den internationella båtmarknaden. Genom att lyssna på era behov tar vi fram unika offerter helt anpassade till era önskemål.

VÄRLDSOMFATTANDE DESTINATIONER

Vi har nära och exklusiva samarbeten med noga utvalda operatörer runt om i världen. Du får tillgång till över +64 marinor och mer än +700 båtar på de mest eftersökta seglingsområden i världen. Vad sägs om att äventyra på de sju haven och få tillgång till de bästa marinor i världen?

KUNSKAP & ERFARENHET

Vi bidrar med branschledande kunskap och erfarenhet från våra många år i branschen, allt för att stötta dig i ditt beslut för din framtida investering. Du får ett bredare perspektiv och en djupare förståelse likt en erfaren charterbåtsägare.

PROFESSIONELL & PERSONLIG VÄGLEDNING

Vi tar på ett opartiskt sätt hänsyn till dina önskemål och tar fram en kundanpassad presentation genom förslag som vi har noga granskat och undersökt. Du blir på så vis en välinformerad beslutsfattare med ett tydligt beslutsunderlag för hur du vill utforma ditt upplägg för båtägandet.

TILLGÅNG TILL MARKNADENS BÄSTA ERBJUDANDE

Vi möjliggör så att du kan få tillgång till de bästa erbjudanden och finansieringsupplägg på den internationella båtmarknaden. Yacht-Match arbetar med att jämföra aktuella erbjudande och ta fram unika offerter som är helt anpassade till era önskemål.

SKRÄDDARSYTT BÅTÄGANDE

Vi guidar dig genom hela processen med att köpa båt, finansiering och framtagning av avtal och avtalsgranskning. Vi matchar aktuella erbjudande och ser till att du får ett bättre anpassat båtägande utan att göra avslag på några av de vanliga fördelar med att ha båt i charter.Tillsammans med vår samarbetspartner Yacht-Match står vi för trygghet och kunskap för att leda dig till den bästa lösning för dig och din båt i charter.

Tveka inte att kontakta oss, vi hittar förmodligen det bästa upplägget för dig!

Enkelt båtägande

Som båtuthyrare vill vi alltid lägga till fler båtar i vår flotta, och vi vill göra detta tillsammans med dig.

Att äga en segelbåt och låta oss ta hand om den när du inte använder den gör båtägande både enkelt och ekonomiskt smart. Principen är enkel, du äger båten och vi tar hand om all administration, service och uthyrning av båten. Vi delar sedan inkomster och kostnader baserat på det program du valt. Vi kallar detta Charter Management.

Förutom att vara din partner för Charter Management hjälper vi dig också i processen att köpa en båt. Vi arbetar med ett antal av de stora varven och hjälper dig att hitta rätt båt baserat på:

  • Din budget
  • Dina krav på intäkter
  • Dina krav på avseende båtens specifikation
  • Vad efterfrågan på chartermarknaden är
  • Vilken specifik båtmodell vi känner är för närvarande bäst på marknaden när det gäller kvalitet, pris och andrahandsvärde
Begränsat antal båtar

Med båtköp genom More Sailing kan din båt vara en av dom båtar som endast seglas av vår professionella personal och på så sätt ingå i vårt “By the cabin program”. Det ger lägre slitage och bättre hyresinkomster men omfattar dock ett begränsat antal större båtar.

Trygghet och stabilitet

More Sailings huvudägare är den Göteborgsbaserade företagsgruppen Intoit Group. Intoit äger helt eller som majoritet ett ständigt växande kluster med företag både i och utanför resebranschen och står stabilt finansierat utan skulder i moderbolaget. Som båtägare vet vi att detta är viktigt för dig som ägare och om du vill ha ett personligt samtal med kring vår finansiella stabilitet så ordnar vi givetvis detta. Trygghet är A & O för oss, oavsett om du är anställd, båtägare, hyresgäst eller på annat sätt kopplad till Intoits verksamheter.

Vilken storlek på båten är bra för charter?

Enskrovsbåtar mellan 35ft och 60ft

Katamaraner mellan 40ft och 55ft

Du äger din båt, på riktigt

Vi har inga konstiga pant- eller inlåningsavtal, du köper inte heller båten genom en “forward sale” där du i praktiken inte står som ägare först än många år senare, istället äger båten på riktigt från början. Din segelbåt behöver ägas genom ett bolag när den skall hyras ut. Många väljer att starta ett kroatiskt, men det går även att äga din båt direkt via ett svenskt aktiebolag.

Vad är bästa sättet att äga båten?

Via ett kroatiskt bolag. Det är många fördelar med att äga båten på detta sätt, största fördelen är att du är juridisk ägare av båten, så oavsett vad som händer äger du din båt på riktigt. I ditt bolag behöver du inte betala moms på båten, bolaget lyfter momsen, eftersom båten används i företagets uthyrningsverksamhet. Du kan äga aktierna i det utländska bolaget som privatperson, eller genom ett svenskt aktiebolag.

För oss är det viktigt att du som båtköpare känner att du har full kontroll på din båt och ditt båtköp. Vi uppdaterar dokumentation som berättar när alla reparationer och övrig service är gjord på din båt. I slutet av varje säsong, i samband med att vi betalar ut dina hyresintäkter, får du en sammanställning av allt. Det är du som äger båten i ditt företag, med full insyn i all service, uthyrning och reparationer som sker.

Hur etablerar jag ett företag i Kroatien om jag inte har ett?

Genom våra väletablerade kontakter med advokat och extern redovisningsbyrå i Split kan vi mycket enkelt tillhandahålla de kontakter som krävs för att öppna ett företag i Kroatien. Kostnaden är cirka 1.000 € totalt och du måste lägga in cirka 3.000 € i aktiekapital i ditt företag också.

Kan ni hjälpa mig att finansiera min båt?

Vi hjälper till med finansiering av båtar främst hos kroatiska och franska banker. Dessa banker har en djupgående förståelse för  finansiering av båtar och erbjuder även konkurrenskraftiga räntor.

Vilka olika charter management program kan jag välja mellan?

Du har två alternativ. En fast (garanterad) modell och en prestationsbaserad modell. Den garanterade inkomsten erbjuds på ett begränsat antal båtar och med en strikt utrustningslista. Den prestationsbaserade modellen är mer flexibel.

Vilka omkostnader måste jag betala för när jag använder en ägarvecka?

Det enda obligatoriska tillägget, som måste betalas, är vårt vanliga komfortpaket. Detta är främst städning av båten samt handdukar, sängkläder etc. när du kliver ombord på båten kommer du uppleva en nivå på städning som liknar ett bättre hotell.

BÅTAR OCH PRISER

Här finner du några av de just nu mest intressanta modellerna att investera i med en färdig specifikation och garanterad avkastning. Givetvis finns det fler alternativ än dessa men det ger en bra bild av vad vi tycker är mest intressant för närvarande.

Yachtsale
Kontakta oss gärna ifall du har frågor!
INTRESSEANMÄLAN