fbpx
First 24SE

FIRST 24 SE

Månadsbeloppet beräknas på 20% kontant insats på 180 månader med en ränta på 6,95%
Beskrivning
Bilder
Utrustning
Kontakta mäklare

First 24 SE – för seglare av seglare

I First 24 SE har ett kappseglings–meriterat designteam samlat allt som de själva har saknat och uppskattat i kappseglingsbåtar genom åren. Se och häpna!

Bobar, trailerbar, lätt, blixtsnabb, lätthanterlig, och stabil. Det är egenskaper som man i alla tider har velat, men inte kunnat, baka in i en och samma båt – förrän nu.

Nya ultralätta material, nya byggmetoder och nya innovationer. Det är en del av det som har möjliggjort den snabba utvecklingen. Mest stolta är vi ändå över det kappseglande designteamet bakom First 24 SE vars kunskaper och erfarenheter är nedkokade i ett och samma flytetyg.

Ta bara en sådan sak som att denna potenta kappseglare är redo för kittlande surfar. Eller att den är föredömligt lätt att hantera. Dels tack vare sin fock på rulle, sin svängköl, sin föredömligt rena och lättarbetade sittbrunn samt för sina dubbla roder som alltid garanterar bra grepp. Och som därmed minimerar risken för broachar, kinesgippar och annat otyg.

Den enkla hanteringen till sjöss fortsätter sedan ända upp på land då First 24 SE är trailerbar. Slipp allt krångel med mobilkranar – sjösättning och torrsättning sker med fördel via en ramp.

För den som inte tycker att kappsegling är allt här i världen har First 24 SE uppskattar säkert också ruffen med plats för upp till fyra övernattande vuxna och som gör båten till en duglig campingbåt. Därmed är alltså bäddat för fartfylld segling och sköna upptäcktsfärder på samma gång.

Awards

          

NAVAL ARCHITECT : Samuel Manuard
INTERIOR DESIGN : GIGODESIGN
Concept and R&D: : Seascape

Rak stäv, knivskarpa chines, reslig rigg och en föredömligt ren och lättarbetad sittbrunn. First 24 SE har allt som skapar en första klassens racer.

Sjökojer och soffarrangemang med sovplatser för upp till fyra vuxna samt plats för kemtoalett. First 24 SE kan mer än bara adrenalinstinn kappsegling.

PRESTANDA
LÄTTSEGLAD
SÄKERHETEN FÖRST
KAPPSEGLING OCH SAMMANHÅLLNING
TRAILERBAR
SEGLINGSEGENSKAPER
BOENDE
SAMMANHÅLLNING

PRESTANDA

Modernast tänkbara material och modernast tänkbara byggmetoder i en svårslagen kombination. First 24 är lätt, stark, vridstyv och har en svängbar köl med en rejäl bulb. Likaså är en reslig kolfiberrigg en självklarhet.

LÄTTSEGLAD

En öppen, lättarbetad och mycket genomtänkt sittbrunn. Dubbla roderblad men inget krångligt backstag. First 24 SE är redo för snabb, enkel och bekymmersfri segling.

SÄKERHETEN FÖRST

Osänkbar och krocksäker – allt tack vare uppbyggnad i olika sektioner. Kasta loss och utvidga din konfortzon på ett säkert sätt!

KAPPSEGLING

Med köpet av en First 24 SE kommer också ett väl utvecklat “Community” där allehanda kappseglingar, utbyte av erfarenheter och nära kontakter och hjälp från varvet är självklara ingredienser.

TRAILERBAR

Tack vare sin låga vikt och sin fällköl låter sig båten sjösättas, förvaras och transporteras på ett smidigt sätt.

SEGLINGSEGENSKAPER

Dags att slänga falsk blygsamhet över bord. First 24 SE är blixtsnabb och har lätt till planing. Allt tack vare en väl tilltagen rigg i kombination med det lätta och välsvarvade skrovet. Bland frestelserna ingår också dubbla roderblad för maximal kontroll och en öppen och mycket lättarbetad sittbrunn.
First 24SE

BOENDE

Optimerad för kappsegling – absolut – men därmed inte sagt att det stannar med det. Tack vare en öppen salong, gott om stuvutrymmen, plats för kemtoalett samt och fyra sovplatser är detta också en weekender som bäddar för ett båtliv även utanför kappseglingsbanorna.

SAMMANHÅLLNING

Med köpet av en First 27 SE kommer också ett väl utvecklat “Community” där allehanda kappseglingar, utbyte av erfarenheter och nära kontakter och hjälp från varvet är självklara ingredienser.

SPECIFIKATION

Skrovlängd
7.29 m
Bredd
2.50 m
Lätt deplacement
920 kg
CE Certifiering
C8
Djupgående (std köl)
0,25 m – 2 m
Vikt (std köl)
300 kg
Djupgående (Grundköl)
0,3 m – 1,1 m
Vikt (Grundköl)
430 kg
Storsegel
24,0 m²
Fock
15,3 m²
Gennaker
58,0 m²
Volym Osänkbart flytelement
1,6 m3
MER INFO


  Fyll i din mailadress och klicka på skicka så återkommer vi med en broschyr och en specifikation på båten.  Bert Forsberg
  Kontakta mig gärna ifall du har frågor!


   < style="" class="logos__title">PARTNERS

   beneteau services

   Yachtsale hjälper dig med all typ av service på din Beneteau segel eller motorbåt. På Sune Carlssons Båtvarv i Saltsjöbaden finns kunnig personal som gör alla typer av installationer och reparationer på din Beneteau.

   UPPTÄCK TJÄNSTEN