fbpx
First 36

FIRST 36

VIDEO
Månadsbeloppet beräknas på 20% kontant insats på 180 månader med en ränta på 6,95%
Beskrivning
Bilder
Utrustning
Kontakta mäklare

FIRST 36 – EN DEL CRUISING OCH TRE DELAR RACING

Att skapa ett riktigt fullblod till snabbseglare är en sak. Att samtidigt göra den komfortabel och lätthanterlig är en annan. Däri ligger hemligheten bakom nya First 36.

Att en lätt, styv, stark och bred båt med chines, reslig rigg med mycket vikt i kölen också är snabb är inte konstigt på något sätt. Speciellt som hög prestanda i alla tider har varit First-seriens adelsmärke.

Den stora konsten är att förena detta med säker, komfortabel och lätthanterlig segling. Något som designteamet bakom First 36 har gjort med den äran. Till detta kommer en sympatisk egenskap i att First 36 innebär mycket båt för pengarna.

Här har vi alltså att göra med en komfortabel semesterbåt som trivs lika bra på korta kryss-läns seglingar som under stenhårda uppgörelser på öppet hav. I det senare utmärker sig First 36 dessutom genom att vara föredömligt lätthanterlig och väl anpassad för short- eller till och med single-handed.

När så krutröken från havet har lagt sig visar båten upp en annan sida. En sida som för tankarna till en ljus, luftig, komfortabel och modern lägenhet med allt vad det innebär av enkelt och bekvämt boende. Ta bara de tre sovkabinerna med två bäddar i varje och att detta är rejäla boutrymmen utan prut. I mångt och mycket handlar det om båtinredning på en helt ny nivå.

Exempel på det senare är pentryt som blixtsnabbt kan byggas ut med extra avställningsytor när så behövs eller navigationsbordet som dubblerar som en arbetsplats för kontorsgöromål.

Så fortsätter det – med idel finurliga franska finesser som gör First 36 till en mycket genomtänkt mix av en komfortabel cruiser och en vinthund till racer.

NAVAL ARCHITECT : Samuel Manuard

Design : Lorenzo Argento
Structural engineering : Pure Design & Engineering
Innovation and research : Gigodesign

LIVET OMBORD

Låt inte First 36:ans raciga yttre lura dig. Under skalet döljer sig en komfortabel bobåt som utmärker sig med sin rymd och sina många kluriga lösningar – allt på temat finess, ljus och komfort.

En ganska nätt pentrydel görs sekundsnabbt om till en fullfjädrad köksbänk. Lika snabbt blir navigationsplatsen en arbetsplats. Starkast är nog ändå känslan av ljus och rymd inne i First 36 som bara kan jämföras med betydligt större båtar.

SE VIDEO

SPECIFIKATION

Längd över allt
11.98 m
Skrovlängd
11.0 m
LVL
10,66 m
Bredd
3.80 m
Lätt deplacement
4 800 kg
Motorstyrka (Hk)
29 hk
Motor
Yanmar 3YM30
CE Certifiering
A6 | B8 | C10
Vattenkapacitet
200 l
Bränslekapacitet
70 l
Djupgående
2.25 m
Kölvikt
1 550 kg
Storsegel
39 m²
Fock (Dacron)
36 m²
Masthead gennaker
141 m²
MER INFO


  Fyll i din mailadress och klicka på skicka så återkommer vi med en broschyr och en specifikation på båten.  Mattias Kennebäck
  Kontakta mig gärna ifall du har frågor!

  INTRESSEANMÄLAN


   < style="" class="logos__title">PARTNERS

   beneteau services

   Yachtsale hjälper dig med all typ av service på din Beneteau segel eller motorbåt. På Sune Carlssons Båtvarv i Saltsjöbaden finns kunnig personal som gör alla typer av installationer och reparationer på din Beneteau.

   UPPTÄCK TJÄNSTEN