fbpx
First 14SE

FIRST 14 SE

Månadsbeloppet beräknas på 20% kontant insats på 180 månader med en ränta på 6,95%
Beskrivning
Bilder
Utrustning
Kontakta mäklare

First 14 SE – blixtsnabb och lätthanterlig

Snabba jollar finns det gott om men få är så lätthanterliga och okomplicerade som som First 14 SE. Välkommen till en roligare, modernare och mer mångsidig slags segling.

Det breda, starka, lätta, styva och flatbottnade skrovet talar sitt tydliga språk. Den resliga kolfiber-riggen och den stora segelytan likaså. First 14 SE garanterar fartfylld segling och vilda surfar – men också ett befriande enkelt båtliv.

Ta bara en sådan sak som att den kan transporteras på ett vanligt biltak eller dras mellan bilen och sjösättningsrampen med medföljande hjul. Något som öppnar en värld av möjligheter när det gäller att ta sig till och från regattor och/eller nya outforskade farvatten.

Varför inte sjösätta First 14 SE i Åresjön den ena dagen bara för att upptäcka en norsk fjord dagen därpå? Möjligheterna är oändliga.

Oavsett var och när så utlovas temperament och enkel segelhantering i en svårslagen kombination. Inte minst tack vare den breda och lättarbetade sittbrunnen, den relativt högt sittande bommen samt ett minimum av trimlinor.

Men vänta – det finns mer. Sist men inte minst kan First 14 SE blixtsnabbt förvandlas från en tvåmans- till en enmansjolle genom anpassning av segelytan samt dubbla centerbords-arrangemang.

First 14 SE bäddar med andra ord för den moderna, snabba och okomplicerade jolleseglingen – med risk för att få andra jolleklasser att verka uråldriga.

Awards
NAVAL ARCHITECT : Samuel Manuard
INTERIOR DESIGN : Gigodesign
Concept and R&D : Seascape

Med sitt modena och ultralätta skrov garanteras fartfylld segling i alla förhållanden.

LÄTTHANTERLIG
I ALL ENKELHET
PRESTANDA
EN- OCH TVÅMANSJOLLE
BEKYMMERSFRI TRANSPORT

LÄTTHANTERLIG

Att First 14 SE är snabb med sitt starka, styvt, breda och flatbottnat skrov är ingen överraskning. Mer förvånande är hur befriande enkel den är att hantera såväl på sjön som på land.

I ALL ENKELHET

Lättillgängligt, fartfyllt, stabilt och anpassningsbart. Det är honnörsorden, men med köpet av en First 14 SE kommer också en gemenskap med många likasinnade kappseglare och/eller äventyrsseglare.

PRESTANDA

Kombinationen modernt (lättplanande) jolleskrov och kolfiber-rigg med mycket segelyta gör att First 14 SE växer snabbt som entypsklass.

EN- OCH TVÅMANSJOLLE

First 14 SE kan med ett par enkla handgrepp förvandlas till en enmansjolle. Allt tack vare dubbla centerbord-arrangemang samt fock på rulle.

BEKYMMERSFRI TRANSPORT

Enkel transport på biltaket – bara en sådan sak. Men sedan kommer First 14 SE också med hjul som snabbt monteras på eller av. Naturligtvis ingår också en delbar mast (som får plats i jollen) i konceptet.

SPECIFIKATION

Skrovlängd
4.30 m
Bredd
1.70 m
Lätt deplacement
74 kg
CE Certifiering
D2
Storsegel (dacron)
8,6 m²
Fock (dacron)
3,7 m²
Gennaker (nylon)
13,2 m²
MER INFO


  Fyll i din mailadress och klicka på skicka så återkommer vi med en broschyr och en specifikation på båten.  Bert Forsberg
  Kontakta mig gärna ifall du har frågor!


   < style="" class="logos__title">PARTNERS

   beneteau services

   Yachtsale hjälper dig med all typ av service på din Beneteau segel eller motorbåt. På Sune Carlssons Båtvarv i Saltsjöbaden finns kunnig personal som gör alla typer av installationer och reparationer på din Beneteau.

   UPPTÄCK TJÄNSTEN