fbpx

FIRST 44

Månadsbeloppet beräknas på 20% kontant insats på 180 månader med en ränta på 6,95%
Beskrivning
Bilder
Utrustning
Kontakta mäklare

First 44 – fart, finess, komfort och elegans

Här är resultatet av all kunskap och erfarenhet som världens största båtvarv har kunnat uppbringa vilket syns i varje detalj. Men mest av allt är First 44 en uppvisning i balanskonst.

Att First-flottans stolta flaggskepp är lätt, styv, stark och byggd i modernast tänkbara material behöver knappast nämnas. Fattas bara när den passionerade designern Lorenzo Argentos har varit i farten.

Enkelt beskrivet har Argentos gått en smal balansgång och hittat en unik kombination av elegans och modernitet. Allt med Beneteau-varvets givna specifikationer med volym, ljus och funktion som grund.

Balans är med andra ord nyckelordet som återkommer i det mesta ombord. Inte minst när det gäller den perfekta kombinationen av en cruiser och en racer – eller en komfortabel semesterbåt och en båt som kan göra sig gällande på kappseglingsbanorna – om man så vill.

Det är grunden. Sedan kan dock kunden skruva till det hela ytterligare genom att göra ett val. Antingen satsa på First 44 med tilläggsnamnet “Performance” som är anpassad för en hel stridsberedd besättning med sina sex välplacerade vinschar samt sin långa storsegelskena, för att nämna en del anpassningar till en fulltalig besättning.

I samma koncept ingår också en rigg- och segeluppsättningen som inkluderar ett 4 ½’ bogspröt, ett hydrauliskt akterstag, ett kraftfullt inhaylersystem och en prestanda köl/mast-kombo som kommer att tillfredsställa de mest krävande seglarna.

Alternativ två är att satsa på First 44, utan tilläggsnamnet “Performance” med allt vad den innebär av förenklad segling för en mindre besättning. I detta koncept ingår bland annat två 80-liters ballasttankar – en förvärvad erfarenhet från Figaro 2.

När så krutröken från havet har lagt sig visar båten upp en annan sida. En sida som för tankarna till en ljus, luftig, komfortabel och modern lägenhet med allt vad det innebär av enkelt och bekvämt boende. Ta bara de tre hytterna (varav två masterhytter) eller salongen som rymmer matbord med soffarrangemang, navigationsbord, en extra soffa, pentry samt ett ofattbart mycket svängrum och volym däremellan.

NAVAL ARCHITECT : Roberto Biscontini
Design : Lorenzo Argento

First 44 går en fin balansgång mellan att vara en kappseglingsbåt och en cruiser – och gör det med den äran.

Ljus, volym och komfort. First 44:ans layout med tre hytter varav två masterhytter är en sammansättning av kvalitetsmaterial sammanvävda till en svårslagen finish. Här saknas intet och känslan av att befinna sig i en modern lägenhet är inte långt borta.

SPECIFIKATION

Längd över allt
14,15 m
Längd över allt Performance
14,65 m
Skrovlängd
13,15 m
Bredd
4,25 m
Lätt deplacement
10 300 kg
Lätt deplacement Performance
9 800 kg
Standard draft (T-keel)
2,15 m
Standard ballast weight (cast iron)
3 300 kg
Performance draft (T-keel)
2,60 m
Perf ballast weight (cast iron/lead)
3 000 kg
Standard air draft
19,5 m
Motorstyrka (Hk)
57 HK
CE Certifiering
A
Vattenkapacitet
330 L
Bränslekapacitet
220 L
MER INFO


  Fyll i din mailadress och klicka på skicka så återkommer vi med en broschyr och en specifikation på båten.  Mattias Kennebäck
  Kontakta mig gärna ifall du har frågor!

  INTRESSEANMÄLAN


   < style="" class="logos__title">PARTNERS

   beneteau services

   Yachtsale hjälper dig med all typ av service på din Beneteau segel eller motorbåt. På Sune Carlssons Båtvarv i Saltsjöbaden finns kunnig personal som gör alla typer av installationer och reparationer på din Beneteau.

   UPPTÄCK TJÄNSTEN

   Liknande modeller