fbpx

FIRST 24

VIDEO
Månadsbeloppet beräknas på 20% kontant insats på 180 månader med en ränta på 6,95%
Beskrivning
Bilder
Utrustning
Kontakta mäklare

First 24 – det bästa av två världar

På frågan om First 24 är en utpräglad racer eller mer av en familje- och äventyrsbåt så är svaret – ja. Hemligen ligger i designteamets förmåga att balansera mellan dessa världar.

Bobar, trailerbar, lätt, blixtsnabb, lätthanterlig, och stabil. Det är sex adjektiv som inleder texten om First 24 med tilläggsbeteckningen SE. Detsamma gäller för First 24 som dessutom har ytterligare ett par ess i rockärmen.

Förutom det ovan nämnda är First 24 också väl anpassad till fartfyllda helgturer med familjen, vännerna eller andra som inte nödvändigtvis måste krama ut varenda tiondels knop ur båten.

Därav lösningar som en litet mer komfortabel och camping-anpassad inredning samt en prislapp som är ytterligare något pressad i jämförelse med First 24 SE.

Med First 24 får man aluminiumrigg, segel i dacron och därtill en enkel hantering till sjöss. Lika enkel är den för övrigt att hantera på land då den är trailerbar. Slipp allt krångel med mobilkranar – sjösättning och torrsättning sker med fördel via en ramp.

Båten lämpar sig alltså för den som inte tycker att kappsegling är precis allt här i världen utan som också vill kunna njuta av en kittlande snabb sträckbog utan speciellt mål. Njut av båtens jolle-liknande egenskaper och utforska de grundaste av vikar.

Skillnaden mot en jolle är dock att First 24 har övernattningsmöjlighet och duglig boendekomfort för inte mindre än fyra vuxna.

NAVAL ARCHITECT : Samuel Manuard
INTERIOR DESIGN : GIGODESIGN
Concept and R&D: : Seascape

Rak stäv, knivskarpa chines, reslig rigg och en föredömligt ren och lättarbetad sittbrunn. First 24 har allt som skapar en första racer och en weekender i ett och samma flytetyg.

Sjökojer och soffarrangemang med sovplatser för upp till fyra vuxna samt plats för kemtoalett. First 24 kan mer än bara adrenalinstinn kappsegling.

VARFÖR 24?

PRESTANDA
RUFFEN
TRAILERBAR
SÄKERHETEN FÖRST
SEGLINGSEGENSKAPER
BOENDE

PRESTANDA

Modernast tänkbara material och modernast tänkbara byggmetoder i en svårslagen kombination. First 24 är lätt, stark, vridstyv och har en svängbar köl med en rejäl bulb. I konceptet ingår en lätthanterlig aluminiumrigg samt dacronsegel.

RUFFEN

Ett stort och öppet utrymme med övernattningsmöjlighet för fyra vuxna. Bordet kan smidigt flyttas mellan ruff och sittbrunn som det passar. Plats för kemtoalett.

TRAILERBAR

Enkel förvaring, enkel transport och enkel sjö- och torrsättning via en ramp. Slipp allt krångel med mobilkranar.

SÄKERHETEN FÖRST

Osänkbar och krocksäker – allt tack vare uppbyggnad i olika sektioner. Kasta loss och utvidga din komfortzon på ett säkert sätt!

SEGLINGSEGENSKAPER

First 24 har lätt till planing. Allt tack vare en väl tilltagen rigg i kombination med det lätta och välsvarvade skrovet. Bland frestelserna ingår också dubbla roderblad för maximal kontroll och en öppen och mycket lättarbetad sittbrunn.
First 24

BOENDE

Låt inte båtens tuffa yttre lura dig. Under skalet döljer sig en ombonad ruff med sovplatser för upp till fyra vuxna. Till finesserna hör bland annat besättningsväskor för personliga tillhörigheter, förvaring under bänkarna, inomhus/utomhusbord och plats för en kemtoalett. Sammantaget kan First 24 jämföras med betydligt större båtar när det gäller boendekomforten.

SPECIFIKATION

Skrovlängd
7.29 m
Bredd
2.50 m
Lätt deplacement
1 000 kg
CE Certifiering
C8
Djupgående (std köl)
0.25m – 2m
Kölvikt (std köl)
320 kg
Djupgående grundköl
0,3 m – 1,1m
Vik (grundköl)
430 kg
Storsegel (Dacron)
17,40 m²
Fock (Dacron)
12,90 m²
Gennaker (Nylon)
49,50 m²
Volym Osänkbart flytelement
1,6 m3
Byggteknik
Vakuuminjicerad GRP
MER INFO  Fyll i din mailadress och klicka på skicka så återkommer vi med en broschyr och en specifikation på båten.  Bert Forsberg
  Kontakta mig gärna ifall du har frågor!


   < style="" class="logos__title">PARTNERS

   beneteau services

   Yachtsale hjälper dig med all typ av service på din Beneteau segel eller motorbåt. På Sune Carlssons Båtvarv i Saltsjöbaden finns kunnig personal som gör alla typer av installationer och reparationer på din Beneteau.

   UPPTÄCK TJÄNSTEN