fbpx

FIRST 27 SE

video
Månadsbeloppet beräknas på 20% kontant insats på 180 månader med en ränta på 6,95%
Beskrivning
Bilder
Utrustning
Kontakta mäklare

First 27 SE – varning för beroendeframkallande segling

Rak stäv, knivskarpa chines, reslig rigg samt ett mycket styvt, lätt och starkt skrov. Gott så, men det är bara början. Spana in supersnabba First 27 SE.

En kappseglingsbåt värd namnet ska förstås vara styv, stark och kittlande snabb. Så långt är alla tillverkare överens.

Sin vana trogen har och Beneteaus stilsäkra designteam valt att ta det hela ett par snäpp till – minst.

Vi har alltså att göra med en racer där ordet “lätt” är ett genomgående tema. Inte nog med att den är lätt i sig (1 400 kg). Därtill har den väldigt lätt att plana samtidigt som den är lätt att hantera med en liten besättning.

Men det stannar inte där – heller. Hugade kappseglare och äventyrare som gillar livet på havet ska snart märka att First 27 SE är lätt att hantera även vid transporter och förvaring uppe på torra land. Inte minst tack vare sin fällköl.

Det är med andra ord bäddat för ett rörligt båtliv där ringning och transport mellan allehanda regattor och äventyr på nya farvatten flyter på helt smärtfritt.

First 27 SE är med andra ord ett svårslaget redskap för den som vill blanda in en rejäl portion adrenalin i sitt båtliv.

Låt dock inte båtens tuffa attityd lura dig. Under skalet döljer sig ett dugligt boende med sjökojer, soffor, bord, separat toalettutrymme/sjögarderob – totalt sovplatser för upp till fem personer.

Awards

NAVAL ARCHITECT : Samuel Manuard
INTERIOR DESIGN : Gigodesign
Concept and R&D : Seascape

Rak stäv, knivskarpa chines, reslig rigg och en föredömligt ren och lättarbetad sittbrunn. First 27 SE har allt som skapar en första klassens racer.

Separat toalettutrymme, sjökojer, sovplatser för upp till fem personer men framför allt gott om plats för segelhantering och förvaring.

BLIXTSNABB
SÄKERHETEN FÖRST
SAMMANHÅLLNING
TRAILERBAR
RENODLAD SEGLINGSGLÄDJE
LIVET OMBORD
INTERNATIONAL OWNERS COMMUNITY

BLIXTSNABB

Ett välsvarvat, vridstyv och mycket lätt skrov bäddar, tillsammans med en reslig rigg, för det uppenbara – vilda surfar i kittlande farter.

SÄKERHETEN FÖRST

Liten men snabb – och säker. Tack vare sina många säkerhetsfunktioner och svårslagna egenskaper i stökiga förhållanden så klarar First 27 SE kriterierna för CE-kategori B.

SAMMANHÅLLNING

Med köpet av en First 27 SE kommer också ett väl utvecklat “Community” där allehanda kappseglingar, utbyte av erfarenheter och nära kontakter och hjälp från varvet är självklara ingredienser.

TRAILERBAR

Tack vare sin låga vikt och sin fällköl låter sig båten trasslas och transporteras på ett smidigt sätt.

RENODLAD SEGLINGSGLÄDJE

Modern skrovdesign, vacuumbakat styvt och ultralätt skrov, kolfiberrigg, lättarbetad sittbrunn, enkel segelhantering utan backstag och fock på rulle. Dags att utfärda en varning för beroendeframkallande seglingsegenskaper!

LIVET OMBORD

En racer – absolut – men det hindrar inte First 27.1 att vara en fullt fungerande båt för helger och kortare semestrar. Varje detalj i interiören har också en funktion för båtstukturen och uppstyvningen. Därtill är inredningen modulär för enkel viktminskning och snabb anpassning för olika behov.
First 27SE

INTERNATIONAL OWNERS COMMUNITY

… är en evenemangskalender med kappseglingar, utmaningar och andra evenemang för First 27 SE–ägare. Kort sagt – en fantastisk service där man också kan få tips, råd och hjälp från likasinnade.

SE VIDEO

SPECIFIKATION

Skrovlängd
7.99 m
Bredd
2.54 m
Lätt deplacement
1 400 kg
Motorstyrka (Hk)
10 hk
Motortyp
integrerad utombordare
CE Certifiering
B8
Djupgående
0,95 m – 2,0 m
Kölvikt
610 kg
Storsegel
26,20 m²
Fock (laminate)
19,50 m²
Gennaker (nylon)
79,0 m²
Volym Osänkbart flytelement
3 m3
Byggteknik
vakuuminjicerad GRP
MER INFO


  Fyll i din mailadress och klicka på skicka så återkommer vi med en broschyr och en specifikation på båten.  Bert Forsberg
  Kontakta mig gärna ifall du har frågor!


   < style="" class="logos__title">PARTNERS

   beneteau services

   Yachtsale hjälper dig med all typ av service på din Beneteau segel eller motorbåt. På Sune Carlssons Båtvarv i Saltsjöbaden finns kunnig personal som gör alla typer av installationer och reparationer på din Beneteau.

   UPPTÄCK TJÄNSTEN