fbpx
Published on: 2023-08-07

Oceanis 37.1 – NYHET från BENETEAU!

Oceanis 37.1: A Legacy of Harmony

Den nya 37-fotaren drar nytta av innovationerna i den sjunde generationen Oceanis Cruisers. Den åttonde modellen som lanserats av BENETEAU sedan 2017 kompletterar linjen – en guldstandard på marknaden.

Oceanis 37.1 kommer att ha premiär på Cannes Yachting Festival i september 2023. Besökare kommer att få se en anmärkningsvärt mångsidig, harmonisk cruiser. Den är lätt att segla och att använda, och dessutom väldigt bekväm… En sann Oceanis!

Att förnya en modell är alltid en utmaning, särskilt när den är en av de bästa säljarna på marknaden, vilket Oceanis 38.1 var under sina 9 år på vattnet. Marc Lombard och Nauta Design har fokuserat på två nyckelfunktioner: Större volym och förbättrad prestanda! Samtidigt som de behåller den användarvänlighet som har varit ett kännetecken för Oceanis båtarna sedan de lanserades första gången 1986.

INTELLIGENT DESIGNAD

Oceanis 37.1 cruiser är något alldeles extra, det generösa utrymmet i salongen är nästan lika stort som en 40 fotare! Det utvidgade slaget på skrovet är utvidgat och bidrar till större kraft och stabilitet. Det förbättrar också skrovets styvhet, kontrollerar vikten väl och ger större volym inne i fören.

FÖRVÅNATSVÄRT RYMLIG SALONG

Salongen ombord i Oceanis 37.1 är förskjuten mot babord sida och har gott om utrymme med en soffa för avkoppling och ett bekvämt bord för upp till sex personer. Soffgruppen vetter mot det längsgående köket, där besättningen kan laga mat utan att stå i vägen. Gästerna störs inte av passagen till förhytten, där du hittar ett viloutrymme med en hänförande utsikt över horisonten genom de stora hyttfönsterna integrerade i skrovsidan. I versionen med två badrum är sängen placerad mot styrbords skrovsida och är av generösa proportioner. Och hur är det med aktern? Där erbjuder högsta komfort. I standardversionen finns en dubbelsäng i king size och ett stort stuvutrymme bakom badrummet, som kan nås från insidan eller utsidan. Även i 3-hyttsversionen finns det gott om sovutrymme I hytterna.

 

SOLIGA DAGAR TILL HAVS

Känslan av rymd fortsätter i den stora och extremt öppna sittbrunnen som är över 3 meter lång. På svaj är det ett måste att bada! När styrsätena har lyfts upp, öppnar den breda gångvägen upp mot en sänkt badplattform, vilket är perfekt för ett skönt dopp på ett säkert sätt.

ENKEL OCH ROLIG SEGLING

Sittbrunnen är mycket öppen, med en frånvaro av akterstag – en layout som används framgångsrikt på Oceanis 30.1 och 34.1. De dubbla spridarna (in-mast rullfocksystem som tillval) är stora och lovar utmärkt prestanda från Oceanis 37.1.

I standardversionen med självslående fock har vi fokuserat på att göra saker enklare, medan seglare som gillar livliga båtar kommer att älska First Line-versionen med square-top storseglet och Genua (12 % extra yta). För att bibehålla enkel hantering vid shorthanded segling, förs all skotning tillbaka till de två aktervinscharna. Det är bara fallen som är grupperade runt rufftaket. Alla instrument, inklusive en 7-tums plotter kan hittas på styrbords sida.

HÅLLBART OCH STILIGT

Iroko, ett afrikanskt trä som kan användas för att ersätta teak, används för sittbrunnsdäcket med hjälp av en ny monteringsprocess, kallad Iro-Deck. Varje remsa av plywooddäck består av flera laminerade lager, som garanterar en enhetlig färg, utmärkt hållbarhet och utesluter risken för sprickor, som är vanliga på massiva trädäck.

Oceanis 37.1 möter tidens utmaningar extremt bra, och det märks också på dess motorkraft. Oceanis 37.1 finns tillgänglig med en elmotor med en 12 kW pod och 10 kilowattimmars batterier. Tillräckligt för en räckvidd på 2 timmar vid 5 knop mellan två laddningar, allt utsläppsfritt och i miljövänlig tystnad.

VÄRLDSPREMIÄR I CANNES 2023

Oceanis 37.1 kommer att ha världspremiär på Cannes Yachting Festival, från 12 till 17 september 2023.

Premiär i USA BLIR på Annapolis Sailboat Show, från 12 till 15 oktober 2023. Den kommer också att visas på Grand Pavois i La Rochelle och på båtmässorna i Genoa och Barcelona.