Beneteau Oceanis 40.1

 

Oceanis 40.1 följer sin storasyster Oceanis 51.1 i sina linjer och design. Marc Lombard som har designat båten har lyckats få ut en oöverträffad däcksvolym och inre utrymmen, utan att påverka seglingsegenskaperna.

 

Den 12 meter långa Oceanis 40.1 finns i olika layouter, köldjup och riggar. Just för att kunna anpassas till varje seglares olika krav. Självklart följer den Oceanis serien med fantastisk komfort och en härlig seglare.

 

Med den innovativa “flared” skrovkonstruktionen på Oceanis 40.1, dvs slaget i skrovsidan som sträcker sig över nästan hela båten, har BENETEAU brutit ny mark. Resultatet är ett skrov som har hastighetspotential och som är styv under segling.

 

Däcket och den extremt rymliga interiören är designad av Nauta Design. När du är ombord får du en känsla av att vara på en båt motsvarande 45 fot.


Välj mellan valnöt eller ljus ekinredning. Interiören från Italienska Nauta verkligen flödar av ljus och man imponeras av komforten inne i båten. Hon levereras med 2, 3 eller 4 hytter och med ett C-format kök på styrbords sida erbjuds massor av förvaring och en stor bänkskiva.

På babords sida finns en stor salong med ett köksbord och en flyttbar sittbänk. Akteröver vid nedgångstrappan finns ett kartbord med bra förvaring.

 

Oceanis 40.1:s filosofi är att göra segling och tilläggning väldigt behaglig. Styrkorna på den här cruisern, studerad i detalj av arkitekten Marc Lombard och BENETEAU´s designkontor, är oöverträffad plats interiört, ett smart designat däcksplan och förmågan att kunna ta dig bekvämt längre.

 

För mer information, offert eller visning. Kontakta oss – info@yachtsale.se

 

VIDEO

SPECIFIKATION

Naval Architect

Marc Lombard

Outside & interior design

Nauta Design

Length overall

12,87

Hull length

11,99

Hull beam

4,18

Light displacement (EC)

8 180 kg

Deep draught keel

2,17 m

Shallow draught keel - Optional

1,68 m

Air draught (max)

18,33 / 18,78

Max fuel capacity

195 l

Max water capacity

565 l

Engine power

45 hp

Mainsail area

42,4 kvm

Performance mainsail

43 kvm

Genoa area (105%)

34,3 kvm

Performance genua

36,1 kvm

Self-tacking jib

27,4 kvm

Code 0

61,1 kvm

BÅTAR FRÅN SAMMA SERIE

Ansvarig Säljare

Intresseanmälan

Kontakta oss

VÅRA KUNDER OM BENETEAU

"A real pleasure doing business with you and your brother, your style is very open/transparent, rapid response to queries and flexible"

// Martin - Oceanis 38

"Om ni behöver en bra referens, får kunderna mer än gärna prata med mig"

// Mikael - Oceanis 45

"Vi känner stort förtroende för er och är övertygad om att det här blir rätt"

// Christer & Hanna - Oceanis 41

NYHETSBREV