fbpx
Published on: 2022-09-26

Groupe Beneteau i samarbete med elmotortillverkare

Groupe Beneteau har inlett ett samarbete med Vision Marine Technologies, ett kanadensiskt företag som tillverkar el utombordare till båtar.

Innovation är en hörnsten i Groupe Beneteaus arv, som format trender inom båtlivet i över 130 år. Groupe Beneteau var snabb med att inse den växande efterfrågan på elbåtar på marknaden och lanserade i mars 2022 DELPHIA 11 med elektrisk framdrivning för båtliv på inre vattenvägar och sjöar. På Cannes Yachting Festival i september 2021 presenterades även BENETEAU Oceanis 30.1 med elmotor och EXCESS 15 Hybrid. Detta partnerskap med Vision Marine Technologies säkerställer att elektrisk framdrivning även kommer att finnas tillgänglig på utombordsbåtar.

“Efter konstruktion och grundlig testning av en första, gemensamt utvecklad prototyp i början av 2022, är målet att lansera en 100 % elektrisk båt och framdrivningspaket”, säger Erik Stromberg, Power and Motor Yacht Product Director för Groupe Beneteau. Stromberg fortsätter ”Nyckeln till elektrifiering är att ha en fullständig analys av kundens användningsfall. Många av båtarna i vår portfölj passar perfekt med en 100% elektrisk lösning. Denna lösning är komplementär och helt kompatibel med våra andra framdrivningspaket.”

Mer om Vision Marine Technologies

Vision Marine Technologies, strävar efter att vara en vägledande kraft för förändring och en fortlöpande drivande faktor i att bekämpa problemen i samband med vattenföroreningar genom att störa den traditionella båtindustrin med elektrisk kraft, vilket i sin tur direkt bidrar till nollföroreningar och en ljudlös miljö.

“Vår avancerade teknologi anpassad från den senaste bilmarknaden är drivkraften för vårt partnerskap med Groupe Beneteau. E-Motion™ framdrivningssystemet är inte bara en motor och ett högspänningsbatteri, utan också ett helt optimerat drivsystem som är designat för att öka prestanda och minska underhållet. Vi har arbetat hårt med McLaren Engineering och dess moderbolag Linamar Corp. för att designa ett mycket säkert och lättanvänt system. Detta kommer att förändra hur konsumenterna åker båt, säger Xavier Montagne, COO för Vision Marine.